CalMAN Home: AutoCal egyszerűbben és kedvezőbb áron

A Portrait Displays által bejelentett CalMAN Home az optimális színekre vágyó hétköznapi fogyasztók egyszerű és megfizethető kalibrációs megoldása, aminek egyes verziói adott gyártó TV-it támogatják.


Egy képernyő pontos színvisszaadásának kalibráláshoz általában három dologra van szükség: egy úgynevezett koloriméterre, ami a képernyőn megjelenő színek paramétereit méri; egy tesztábra-generátorra és egy a méréseket feldolgozó és kiértékelhető formában megjelenítő szoftverre, mint a CalMAN.

A Portrait Displays CalMAN szoftvere jelenleg is különböző változatokban kapható, a legolcsóbb „Home Enthusiast” verzió 399 dollárba (kb. 113.000 Ft), a legdrágább „Ultimate” 2.995 dollárba (849.000 Ft) kerül. A cég bejelentése szerint rövidesen megjelenik egy új, megfizethetőbb „CalMAN Home” változat.

Jason Ramirez, a CalMAN vezető termékmenedzsere szerint: „A CalMAN Home kalibrálási megoldás levetkőzi a bonyolultságot, és annyit nyújt csak amennyi a színkalibrálás levezényléséhez szükséges.”

A cég magyarázata szerint: „a CalMAN Home minden verziója kedvezőbb áron támogatja egy adott gyártó TV-it”. A Home verzió támogatja majd az AutoCal (automatikus kalibrálás) funkciót.

Eric Brumm, a cég elnök-vezérigazgatója nyilatkozata szerint: „A Portrait Displays felismeri, hogy a fogyasztói színszabványok egyre kifinomultabbak. „Most már alacsonyabb költségű, igényeiknek megfelelő kalibrációs megoldásokat tudunk a fogyasztóknak kínálni, és lehetővé tenni professzionális szintű fantasztikus kalibrációs eredmények létrehozását.”

A 2019-es LG OLED TV-k és a Panasonic GZ2000 OLED TV-k ráadásul beépített (PatternGen) videó tesztábra generátorral támogatják a CalMAN AutoCal funkciót. A cég szerint: „A beépített tesztábra generátorral a fogyasztóknak már nem kell külső eszközt vásárolniuk a videó tesztábrák létrehozásához. Ezek az LG és a Panasonic által a CalMAN Home-hoz párosított technológiai fejlesztések rendkívül alacsony költségű megoldást kínálnak a színkalibráláshoz.”

A Portrait Displays bejelentése szerint a CalMAN Home hamarosan megjelent, de ára egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..