OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
Milyen TV-t vegyek? (2016.)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2008. október 20., hétfő 
MinDig TV: már csak 42 nap a hazai DVB-T szolgáltatás indulásáig
A Kab-hegyen már zajló és novemberben Szentesen is elkezdődő rekonstrukció befejeztével 2008. december 1-től a MinDig TV szolgáltatás a legmodernebb technológiával csaknem 6 millió hazai néző számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt.
170925_lumen_banner.gif

Az Antenna Hungária (AH) szeptemberben sikeresen végrehajtotta a Széchenyi-hegyi adóállomás antennarendszerének rekonstrukcióját, így a digitális földi televíziós műsorszórás (DVB-T) 2008. december 1-jétől elindulhat a főváros körzetében.

A folyamatban lévő technikai munkálatok a digitális szolgáltatás vidéki elérhetővé tételét szolgálják. Hogy a Kab-hegyi és szentesi adókörzetben élők is már december 1-jétől részesüljenek a digitális forradalom előnyeiből, az AH e két adóállomáson is elvégzi az adórekonstrukciót a digitális átállásról szóló törvény és a megkötött hatósági szerződésnek megfelelően. Az AH a rekonstrukciós munkák ütemezését kismértékben módosította annak érdekében, hogy ideiglenes antennarendszerekkel a kereskedelmi televíziók műsorai normál teljesítménnyel történő sugárzása ezeken a telephelyeken is biztosítható legyen. Így az említett műsorok elérhetősége az érintett adóállomások vételkörzetében nem változik észrevehetően a munkák időtartama alatt.

A Kab-hegyi adóállomáson már október 13-a óta zajlanak a rekonstrukciós munkálatok, a harmadik telephelyen Szentesen pedig novemberben kezdődnek. A folyamatban lévő technikai munkálatok célja, hogy továbbra is biztosítható legyen a nézők számára a legnépszerűbb előfizetési díj nélkül fogható tévécsatornák sugárzása analóg és digitális formában egyaránt. Az AH az ideiglenes antennarendszerre történő átállást a Kab-hegyi és szentesi telephelyen technikai okokból két héttel elhalasztja, de a cég nem tervezi, hogy az ideiglenes megoldás hosszabb ideig tartana. Az antennarekonstrukciós munkák befejezésének tervezett időpontja a Kab-hegyen 2008. november 8, Szentesen 2008. november 25.

MinDig_TV_lefedes.jpg
MinDig_TV.jpg

Az előfizetési díj nélküli digitális MinDig TV szolgáltatás a nagyvárosokban és a kistelepüléseken élők számára egyaránt elérhető lesz. A Kab-hegyi állomás digitális szolgáltatásának lefedettsége Északnyugat- és Közép-Dunántúlra terjed ki, a budapesti adó Közép-Magyarországot, a szentesi adó pedig Délkelet-Magyarországot fogja besugározni. A szolgáltatás elérhető lesz jó néhány nagyvárosban (Budapest, Szeged, Győr, Kecskemét, Székesfehérvár, Tatabánya, Kaposvár, Békéscsaba, Veszprém és Zalaegerszeg), valamint az említett régiók legkisebb településein egyaránt.

A nagyon szoros határidővel végrehajtott telepítési munkák eredményeként az ígért időpontban, 2008. december 1-jén induló új, legmodernebb technológiát alkalmazó, digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmak széles választékát kínálja tökéletes kép- és hangminőségben, csaknem 6 millió magyar állampolgár számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt. Az új szolgáltatás a magyar lakosságnak valódi lehetőséget teremt arra, hogy ne kelljen fizetniük kedvenc televíziós műsoraikért.

Kapcsolódó link:

MinDig TV: a két országos kereskedelmi csatorna csatlakozna
Újra m1 HD adás a kísérleti DVB-T műsorsugárzás részeként
Helikopteres antennarekonstrukció Budapesten
Aláírták a DVB-T és DAB hálózatok üzemeltetési szerződéseit
A hazai földfelszíni digitális televíziózás várható elterjedéséről
Év végére elindul a digitális földfelszíni műsorszórás Magyarországon
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 0 hozzászólás érkezett a hírhez)
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Milyen TV-t vegyek? (2016.)
[2017.10.17. 14:10]
» A házi-mozi hangja
[2017.10.08. 19:31]
» Sony: gyárbezárások elbocsátások
[2017.07.25. 15:37]
» Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
[2017.06.15. 19:44]
» Mélysugárzók
[2017.06.02. 16:07]
PARTNEREINK