OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Milyen TV-t vegyek? (2017.)
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2010. január 15., péntek 
Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről
Magával ragadó 3D képélmény, az online szórakoztatás világához csatlakozás lehetősége, moziszerű kép, és új egyedi esztétikailag vonzó minimalista Monolit Design a legfőbb jellemzői a 2010-es Sony BRAVIA TV-knek.
Tartalom:
« előző oldal  1/2  következő oldal » 
170925_lumen_banner.gif

A Sony formatervezőit feltehetően a 2001: Űrodüsszeia című regényben és filmben szereplő, galaktikus intelligenciát hordozó monolit ihlette, amikor kiötlötték a 2010-es BRAVIA termékek Monolit Design koncepcióját. A minimalista és funkcionális stílusú készülékek átgondolt részleteikkel, a minőségi anyagokkal, a be- és kikapcsolva is látványos sík képernyőfelülettel, valamint a modern alacsony bútorra helyezett TV-re ideális rálátást biztosító 6 fokos hátradönthetőséggel az élettérbe való tökéletes illeszkedést szolgálják.

Sony_Monolit_Desing.jpg

A Monolit Design koncepció a BRAVIA TV-k mellett a Sony 2010-es Blu-ray Disc lejátszóira és házi-mozi rendszereire is kiterjed.

Elérkezett az IPTV (Internet Protocol Television) kora, és az új BRAVIA TV-k közül is számos modell - mint az NX800 is - akár Wi-Fi-n át is csatlakozhat az internetre tartalmak és szolgáltatások eléréséhez. A BRAVIA Internet Video lehetőséget ad arra, hogy az Európában is egyre népszerűbb „Cath-up” TV szolgáltatások jóvoltából olyan TV műsorokat nézhessünk meg, amikről lemaradtunk. Rengeteg ingyenes és online kölcsönözhető videó található az olyan megosztó weboldalakon, mint a YouTube, a Dailymotion és sok más. Már nincs szükség PC-re, a videók és más szolgáltatások gyorsan elérhetőek a tartalmat közvetlenül a TV teljes képernyőjén megjelenítve.

Más online szolgáltatások az ügyes képernyőn megjelenő „widget”-ek, amelyekkel a Twitter, Flickr, Facebook és más weboldalak érhetőek el. Az online szolgáltatások kategóriákba sorolva a megtalálhatóak a TV XrossMediaBar (XMB) menüjében.

Az új BRAVIA TV-k - mint az LX900 - az elsők között kínálják a Sony teljes HD felbontású 3D technológiáját, ami a gyártó 200Hz-es képfrissítését és a RealD aktív képzáró szemüveg technológiáját együtt használva rendkívül valóságos mélységű és élénk 3D képeket állítanak elő.

A BRAVIA LCD TV-k új felsőkategóriás modelljeiben az egyenletes mozgásmegjelenítést a szokványos TV-k 50Hz-es képfrissítésénél négyszer több képkockát előállító „Motionflow 200Hz PRO” képtöbbszörözés és egy képelmosódást csökkentő eljárás szolgálja. Az igazán moziszerű képhez pedig innovatív háttérvilágítást használnak a készülékekben. A HX900 modellekben ráadásul a jobb színvisszaadású és mélyebb fekete szintű, (nagyobb kontrasztú) kép elérése érdekében speciálisan tervezett képernyőt alkalmaznak optimalizált panelekkel és a legújabb dinamikusan fényerő-szabályozott LED direkt háttérvilágítás technológiával.

Bizonyos új BRAVIA TV-k Blu-ray Disc vagy DVD lejátszót is tartalmaznak, és a digitális TV csatornák vételéhez szükséges hangoló-egységeket (DVB-C, DVB-S/S2, DVB-T/T2) is beépítik.

Az új BRAVIA modellkínálatban intelligens érzékelők és öko-funkciók segítik megkönnyíteni a készülékek használatát, illetve csökkentik a háztartás villanyszámláját. Az LX900 intelligens jelenlét-érzékelője arcfelismerő technológiát használ, hogy megtudja, ki nézi a képernyőt. A rendszer leveszi a kép fényerejét vagy ki is kapcsolja azt, ha senki nem nézi, figyelmezteti a gyerekeket, ha túl közel ülnek a képernyőhöz, vagy annak megfelelően, hogy hol ülünk a szobában, optimalizálja a hang egyensúlyát és a kép beállításait. Az érzékelő még tévénézési szokásainkat is képes felmérni, s ennek megfelelően ajánl műsorokat, amelyeket talán szeretnénk megtekinteni.

A környezeti érzékelő automatikusan észleli a szobában uralkodó fény intenzitását, sőt még színhőmérsékletét is, és a kép ennek megfelelően állítható optimális minőségre, minimális erőfeszítéssel és energiafogyasztással.
Az új BRAVIA kínálata négy sorozata »
Tartalom:
« előző oldal  1/2  következő oldal » 
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 0 hozzászólás érkezett a hírhez)
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Disney: olcsóbb streaming szolgáltatást és új filmeket ígér a stúdió
[2017.11.14. 21:52]
» Logitech: jövő márciustól minden Harmony Link működésképtelen (Frissítve)
[2017.11.10. 18:16]
» Erősítő csatlakoztatása.
[2017.11.03. 18:37]
» Help me!
[2017.10.30. 8:56]
» Milyen TV-t vegyek? (2017.)
[2017.10.17. 14:10]
PARTNEREINK