OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
Milyen TV-t vegyek? (2016.)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2010. január 28., csütörtök 
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D
Az első élő 3D TV közvetítés az Arsenal és a Manchester United angol bajnoki összecsapásáról viszont már január 31-én látható lesz 9 brit és ír pubban, amit hirtelen szemüvegessé váló futballrajongók százai élvezhetnek majd LG 3D LCD TV-ken.
170925_lumen_banner.gif

A brit műholdas szolgáltató BSkyB nyáron tett ígéretének és mai bejelentésének megfelelően áprilisban elindítja Európa első 3D TV csatornáját, a Sky 3D-t. A rendszeres 3D műsorsugárzás megkezdésének végső előkészítéseként a társaság január 31-én vasárnap a világon elsőként elő 3D TV-s sportesemény nyilvános közvetítésével mutatja be az új szolgáltatást. Az Arsenal és a Manchester United közötti összecsapást 3D kamerákkal veszik képre és a Sky platformon át sugározzák az Egyesült-Királyság és Írország kiválasztott kocsmáiba, ahol az 500-700 főnyire becsült közönség a világon először lát majd élő Premier ligás mérkőzést 3D-ben.

sky_3D_kocsma.jpg

London négy, Manchester kettő, Cardiff, Edinburgh és Dublin egy-egy a tumultus elkerülése érdekében egyelőre meg nem nevezett pubját erre az alkalomra az LG 119 centis (47 inch) LD920 típusszámú „3D Ready” TV-ivel szerelik fel, amelyeket passzív 3D szemüveggel nézhetnek majd a futballrajongók. Ezeket a Sky 3D technológiájával teljesen kompatibilis készülékeket áprilisban már meg is lehet vásárolni az Egyesült-Királyságban és Írországban.

Ahogy a készülékgyártók 3D TV-i az év későbbi szakaszában megjelennek a piacon, a társaság elérhetővé teszi a Sky 3D-t minden Sky+ HD előfizető számára, így milliónyi nézőnek lesz lehetősége 3D tartalmakat, köztük filmeket, sportközvetítéseket, dokumentumfilmeket, szórakoztatóműsorokat és művészi produkciókat (például balett előadásokat) megtekinteni.

A Sky 3D az összes Sky+ HD dekóderrel vehető, és a szolgáltató drágább HD csomagjaira előfizetőknek kezdetben nem is kell a csatornáért többet fizetniük. A Sky 3D természetesen kompatibilis lesz a Sony, Samsung, LG és Panasonic 3D Ready TV készülékekkel is.

A Sky Sports 16 nagyfelbontású kamerát tartalmazó nyolc speciális 3D kameraszerelvénye veszik fel minden szögből a sztereoszkópikus képeket. A 3D közvetítést egy külön 3D produkciós csapat felügyeli egy erre a célra épített külső 3D közvetítő-kocsiból, amely a kamerapozíciók közötti élő képkeverés mellett lassításos visszajátszást és 3D grafikák használatát is lehetővé teszi.

A pubok közönségének természetesen viselniük kell a passzív polarizátoros szemüveget a 3D közvetítés élvezetéhez, de az eddig elvégzett tesztek alapján az emberek elég hamar megfeledkeznek róla, hogy rajtuk vannak ezek a látszerek, és ha csoportban egyáltalán nem aggódnak emiatt. Ennél bolondosabb dolgokat is hajlandóak viselni a kocsmában.

Kapcsolódó linkek:

A Sony és a FIFA bejelentése az első 3D focivébéről
A BSkyB jövőre elindítja Európai első 3D TV csatornáját
Probléma a 3D-vel
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 0 hozzászólás érkezett a hírhez)
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Milyen TV-t vegyek? (2016.)
[2017.10.17. 14:10]
» A házi-mozi hangja
[2017.10.08. 19:31]
» Sony: gyárbezárások elbocsátások
[2017.07.25. 15:37]
» Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
[2017.06.15. 19:44]
» Mélysugárzók
[2017.06.02. 16:07]
PARTNEREINK