OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
Milyen TV-t vegyek? (2016.)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2010. augusztus 28., szombat 
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
A termékismertető a Sony legmegfizethetőbb él LED háttérvilágítást alkalmazó BRAVIA LCD TV-jéről, a KDL-32EX600-ról szól, amely MinDig TV kompatibilis DVB-T vevőt és 1920x1080 pixel teljes HD felbontást kínál, 50Hz-es képfrissítéssel.
Tartalom:
« előző oldal  1/4  következő oldal » 
170925_lumen_banner.gif

A 2010-es Sony BRAVIA LCD TV-k „Essential” azaz EX sorozatú modelljei kedvező áron igyekeznek a legtöbbet nyújtani a vásárlók számára. A legolcsóbb LED háttérvilágítást alkalmazó KDL-32EX600 is ebben a sorozatba tartozik. Hogy a LED háttérvilágítás „mennyit ér” az persze kérdés. Tény, hogy az azonos képméretű és hasonló árú KDL-32EX500 LED-ek helyett csak hagyományos CCFL lámpákat használ a panel megvilágításához, de Motionflow 100Hz megkétszerezett képfrissítést, újabb BRAVIA Engine 3 kép- és színfeldolgozást építenek bele, valamint hálózati csatlakozáson át BRAVIA Internet Video továbbá DLNA tartalom- és fájlelérést is biztosít. Választás kérdése tehát, hogy kinek mi fontosabb, az említett plusz funkciók, vagy a LED háttérvilágítás, ami némileg vékonyabb képernyőt - csak falra szerelve lehet érdekes a 96 helyett 73 mm vastagság -, 0,8 kg-al kisebb tömeget, 13W-al alacsonyabb teljesítményfelvételt és a szélesebb színtartomány révén némileg jobb képminőséget kínál. Akik LED háttérvilágítást szeretnének az EX500-as tudásával, azok kb. 25%-kal drágábban megvehetik a KDL-32EX700-as modellt.

Sony_KDL-32EX600_termek.jpg

A KDL-32EX600 képernyőjét három oldalról fényes fekete keret övezi, alulról pedig a változatosság kedvéért egy csiszolt fémfelület hatását keltő sáv zárja, rajta a fényes Sony felirat és benne a bekapcsoltság állapotát jelző apró piros/zöld LED-ek. A készülékhez mellékelt négyszögletes, szintén fényes fekete asztali állványra pillanatok alatt felszerelhető a készülék, ami aztán jobbra-balra egyaránt kb. 30 fokkal elforgatható.

Sony_KDL32EX600_taviranyito.jpg

Azok a formatervezők is megérdemlik a fizetésüket, akik a Sony készülékek új távirányítóit megalkották. A kifejezetten igényes és a megszokottnál kicsit nagyobb eszközön kényelmesen használható méretűek a nyomógombok és jól olvashatóak a feliratok. Hatalmas ötlet, hogy a kezelőfelület a gombokkal együtt enyhén görbülő vályút képez és a négy sarkában lévő „bütykökön” a távirányítót gombokkal lefelé helyezhetjük az asztalra, hogy azok ne porosodjanak. A tervezők még arra is gondoltak, hogy az így az asztalon nyugvó távirányítóval is be/kikapcsolható legyen a TV egy erre alkalmasan besüllyesztett gombbal. Ötletes!

Sony_KDL32EX600_csatik.jpg

A KDL-32EX600 hátlapján és oldalt a képernyő éle mögött találhatóak a csatlakozók: a két SCART, a négy HDMI bemenet (egy oldalt), a komponens (Y, Pb/Cb, Pr/Cr) video- és a hozzátartozó audiobemenet, a PC- és a társult sztereo Jack audiobemenet, az optikai digitális és az analóg kétcsatornás kimenetek, valamint oldalt a fejhallgató Jack kimenet, egy AV (kompozit video és sztereo audio) bemenet, az USB port, no és a CAM kártyanyílás. Az antennacsatlakozó az analóg mellett az MPEG-4 tömörített DVB-T/DVB-C vételre alkalmas tunereket látja el jellel. A digitális vevő alkalmas a hazai MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni szolgáltatás vételére – utóbbihoz egy Conax CA modult kell a kártya fogadásához beszerezni. A digitális kábeltévék szolgáltatásainak vételi feltételeivel kapcsolatban a hálózat üzemeltetőjénél kell érdeklődni.

A készülék kép, hang és video médiafájlok megjelenítésével illetve megszólaltatásával is kecsegtet az USB porthoz csatlakoztatott memóriáról, de ne kergessük magunkat abba az illúzióba, hogy kedvenc letöltött nagyfelbontású filmjeinket is lejátszhatjuk ily módon. Nagyon behatárolja ugyanis a Sony 2010-es BRAVIA TV-k médialejátszási lehetőségeit, hogy csak FAT16/32 formázott tárlóeszközt kezelnek (NTFS-t nem) maximum 4 GB-os fájlmérettel, ami legfeljebb egy szabványfelbontású filmhez elegendő DivX formátumban. Amúgy a JPEG képek, az MP3 hangfájlok és a DivX mellett az MP4 és MPEG1 videó fájlformátumok támogatottak.
Kezelés »
Tartalom:
« előző oldal  1/4  következő oldal » 
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 3 hozzászólás érkezett a cikkhez)
LEGFRISSEBB HOZZÁSZÓLÁSOK:
#4   Buba 2011. november 10., csütörtök - 10:27 válasz erre
Tisztelt forumozók!

Azoktól szeretnék kérdezni akinek ugyan ilyen típusú tv-je van Sony KDL32-EX600 és digitális földfelszini (mindig tv) sugárzást vesz, hogy a 3 HD adónál (m1,m2,duna2) vételekor a formátum menüben a képarányt betudja állítani hogyha 4:3 az adás? Mert sajnos nekem ha a fenti 3 adó közül valamelyik 4:3 képet ad azt a készülék széthúzva wide (16:9) ben jeleníti meg ami zavaró. Már kérdeztem a sony magyarországot is és ők azt mondták hogy ez 100%-ban az adás problémája a készülékel nem tudnak mit kezdeni és azt tanácsolták hogy vegyek egy STB-t. Azért furcsa mert van egy másik tv is amit egy STB vel nézünk és ott az STB átváltja a képarányt autómatikusan. Csak fura a dolog ,hogy egy 10-15 ezer forintos STB átváltja a képarányt a drága tv-vel meg nem tudnak mit kezdeni. Hogyha valaki földi sugárzást nézne és ezt a típust választaná ezzel számoljon, hogy laposfejű emberek jöhetnek elő a a fenti három adónál.
#3   GURU 2011. szeptember 28., szerda - 22:52 válasz erre
ez a bejegyzés válasz kovacstibu bejegyzésére (#2)
A készülék valószínűleg az NTFS formázott memóriákat nem, csak a FAT (16/32) formázottakat támogatja (ennek valahol a leírásában szerepelnie kell), így aztán 4GB-nál nagyobb fájlokat nem is kezel. A médialejátszóját nem a letöltött HD filmek lejátszására találták ki.
#2   kovacstibu 2011. szeptember 28., szerda - 16:20 válasz erre
A tegnap vasaroltam meg a tv-t es sajnos szomoruan tapasztaltam, hogy az USB meghajtojaba nem csatlakoztathatom barmely nagysagu kulso egyseget csak 4G usb...ugyanis van egy 640G kulsom de epp hogy felismeri es ki is dobb nem akarja beolvasni..Tenyleg csak 4G-as Usb lehet hozza csatlakoztatni ennel nagyobbal nem mukodik??
Maskulonben minosegileg a tv kituno nagyon tiszta a kep..ajanlom mindenkinek:)
megtekintem az összes hozzászólást
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Milyen TV-t vegyek? (2016.)
[2017.10.17. 14:10]
» A házi-mozi hangja
[2017.10.08. 19:31]
» Sony: gyárbezárások elbocsátások
[2017.07.25. 15:37]
» Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
[2017.06.15. 19:44]
» Mélysugárzók
[2017.06.02. 16:07]
PARTNEREINK