OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
Milyen TV-t vegyek? (2016.)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2011. március 29., kedd 
MinDig TV: az Antenna Hungárián nem múlna a digitális átállás
Az Antenna Hungária mai sajtótájékoztatóján csak az nem derült ki, hogy mikor is lenne lekapcsolható az analóg televíziós műsorsugárzás, ami milliárdos állami megtakarítást is eredményezne és ma már jórészt az illetékes kormányszerveken múlik.
170925_lumen_banner.gif

Az Antenna Hungária (AH) 25 milliárd forintot ruház be a digitális átállásba és bízik abban, hogy az analóg lekapcsolási stratégiával, a dekódervásárlás támogatási mechanizmusával valamint a kommunikációs kampánnyal kapcsolatos összes nyitott kérdést sikerül tisztáznia az illetékes kormányszervekkel az elkövetkező hetekben.

Mint korábban megírtuk a televíziós digitális átállás feltételei és eredetileg kitűzött céldátuma módosításra került a múltév végén. Azóta sem a Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság (NMHH) sem más illetékes nem intézkedett a digitális átállással kapcsolatos új helyzetnek megfelelő teendőkről, az AH pedig sikertelenül igyekezett egyeztetést kezdeményezni az említett kérdések tisztázása érdekében.

Jean-Francois Fenech a cég vezérigazgatója a kiadott sajtóközleményben hangsúlyozta: „Az Antenna Hungária kész biztosítani a zökkenőmentes digitális átállást, ezáltal tovább erősödhet a verseny a televíziós műsorelosztási piacon és kézzelfogható közelségbe kerül a digitális hozadék.” Azt is kiemelte a cég vezetője, hogy az AH hatékonyságnövelő lépései eredményeként a digitális átállás időszakában 2007-hez képest 10%-kal csökkent a műsorterjesztés költsége a közszolgálati műsorszolgáltatók számára. Ráadásul a digitális átállás az állami költségvetésnek további több milliárd forintos megtakarítást jelentene, mivel az analóg lekapcsolással a közszolgálati műsorszolgáltatók költsége a 2007-es összeg közel felére csökkenne.

MinDigTV_MinDigTV_Extra.jpg
Jelenleg a hazai lakosság 95%-a számára elérhetőek a közszolgálati műsorokat is előfizetési díj nélkül kínáló MinDig TV és az előfizetős MinDig TV Extra földfelszíni digitális szolgáltatások. Egyre több a vételre alkalmas MPEG-4 kompatibilis DVB-T dekódert, TV-t és PC-s vevőeszközt értékesítenek, ami a matricás készülékválaszték és a forgalmazói hálózat bővülésének, valamint a berendezésárak csökkenésének éppúgy köszönhető, mint annak, hogy a kommunikációs kampányok hatására a szolgáltatások ismertsége ma már majd 80%. A GfK Hungária Kft. statisztikái alapján már több mint 600 ezer háztartás rendelkezik DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel. A MinDig TV szolgáltatást jelenleg a földfelszíni antennával tévéző háztartások negyedében, azaz több mint kétszázezer helyen nézik és ez a szám elérheti a 350 ezret az év végére. A MinDig TV Extra plusz 11 csatornájára 10 hónap alatt 25 ezren fizettek elő, és ezt immáron 450 üzletben tehetik meg, áprilistól a TESCO 116 áruházában is. Az AH öt új ügyfélszolgálati irodát nyit az elkövetkezendő hónapokban, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Győrben.

Az AH, a Cofidis mint finanszírozó és a TESCO-GLOBAL Zrt. mint termékforgalmazó közös új kedvező részletvásárlási konstrukciójában 780 forintos havi részletre vehető meg a TechniSat HDT4 DVB-T dekóder.

Az AH a hálózatkiépítés folytatásaként április végétől kezdi meg a sugárzást a Karancs csúcsáról Nógrád megye túlnyomó részén biztosítva a szolgáltatások vételét. 2011 utolsó negyedében Miskolc/Avas, Fehérgyarmat/Penyige és Aggtelek/Perkupa nagyteljesítményű adóállomásainak elindításával Északkelet-Magyarország lefedettsége is megoldódik. A cég ugyanakkor a szabadon fogható és előfizetéses csatornakínálat bővítéséhez szeretné a Budapesten és környékén jelenleg DVB-H tesztsugárzásra használt „B” jelű multiplexet DVB-T célra használni. Ehhez az NMHH döntése szükséges.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: teljesítményemelés a budapesti sugárzásban
Digitális átállás csak 2015-ben?
MinDig TV: decembertől szinte az egész országban HBO-val
MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 2 hozzászólás érkezett a hírhez)
LEGFRISSEBB HOZZÁSZÓLÁSOK:
#3   GURU 2011. március 31., csütörtök - 12:57 válasz erre
ez a bejegyzés válasz Husija bejegyzésére (#2)
Tisztelt Husija!

Valóban sokan, pontosan a 4 millióból 2,2 millió magyar háztartásban vesznek igénybe kábeltévé szolgáltatást, vezetve ezzel a platformok közötti versenyben.

Azt is igaz, hogy a digitális kábeltévés szolgáltatásban a DVB-C elnevezésű modulációs rendszert alkalmazzák. Lásd erről a A digitális TV adások vételéről (Klikk rá!) szóló cikket. Nem feltétlenül kell azonban a kábeles digitális adások vételéhez olyan TV készülék, amiben van DVB-C tuner. A kábeltévé szolgáltatók mindenesetben biztosítják a vételhez szükséges set-top box vevőegységet, sőt vannak közöttük olyanok - mint például a piacvezető UPC is -, amely csak az általa biztosított vevőegységen teszi elérhetővé szolgáltatását.

Kényelmesebb persze, ha a digitális kábeltévé szolgáltatás igénybevételéhez csak az előfizetői kódkártyát kell bedugni a DVB-C vételre alkalmas TV készülékbe, és nem kell a külön vevőegység és a TV közötti csatlakoztatással és a plusz távirányítóval bajlódni. Ennek lehetőségét egyeztetni kell a helyi kábeltévé szolgáltatóval.
#2   Husija 2011. március 31., csütörtök - 11:59 válasz erre
Tisztelt Guru!

Olvasgatom a híreket, cikkeket a digitális átállásról.Valahogy mintha kevés szó esne a kábeltévét használókról, pedig országosan sokan vannak. Ha jól tudom a társaságok DVB-C kódolással fognak adni, tehát ilyen egységgel rendelkező tv-re lesz szükségük. Igaz???
megtekintem az összes hozzászólást
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Milyen TV-t vegyek? (2016.)
[2017.10.17. 14:10]
» A házi-mozi hangja
[2017.10.08. 19:31]
» Sony: gyárbezárások elbocsátások
[2017.07.25. 15:37]
» Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
[2017.06.15. 19:44]
» Mélysugárzók
[2017.06.02. 16:07]
PARTNEREINK