OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Milyen TV-t vegyek? (2017.)
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2005. december 27., kedd 
Brávó BRAVIA KLV-V32A10E!
A KLV-V32A10E-t, a Sony új LCD televízióját teszteltem, melyben a gyártó legkorszerűbb digitális képprocesszorával feldolgozott akár HD, azaz nagyfelbontású képet egy új 7. generációs panel állítja elő.

Tartalom:
« előző oldal  1/3  következő oldal » 
170925_lumen_banner.gif

Bizonyára sokan látták a Sony TV reklámot, ahol rengeteg színes labdácska zúdul le a város lejtős utcáin, s a végén ez a készülék - mármint az új BRAVIA LCD TV-k V-sorozatának egyik tagja - tűnik fel. A márka hazai forgalmazójától tudom, hogy a karácsonyi vásárlási szezonban olyan kereslet mutatkozott e készülék iránt is, hogy szerencsések lehettek, akik vásárlóként hozzájutottak. Nos, közel négyhetes használat során azt hiszem sikerült jól kiismernem a KLV-V32A10E-t, s mindent összevetve, úgy gondolom gratulációt érdemel.

Külső

KLV-V32A10.jpg

A design és az esztétikum mindig is a Sony erőssége volt, és a V-sorozat is méltó ehhez a hírnévhez. A szurokfekete keretbe foglalt képernyő, a fekete szövetburkolattal takart hangszórók, az e kettőt elválasztó keskeny fémcsík, s az egészet körbefogó matt-alumínium fémabroncs hivalkodástól mentes, tiszta, elegáns külsőt eredményez. Az integrált asztali állványon összesen 30 fokban elforgatható képernyő jó megoldás. A mindössze 111 mm vastag, 808 x 550 mm méretű KLV-V32A10E természetesen falra is szerelhető, de a kábelek és a hátulra szellőző két csendes, alacsonyfordulatú ventilátor miatt a fal és a készülék között kell egy kis helyet hagyni.

Csatlakoztatás

KL-V32_csatik_200px.jpg
A készülék hátlapján három, RGB videojelet is fogadó SCART csatlakozót találunk, melyből egy SMARTLINK funkcióra is képes, ami gond nélkül tanította meg DVD felvevőmnek a TV-n behangolt és
KL-V32_HDMI_100px.jpg
elnevezett programokat. Ezeken kívül van egy audió kimenet, egy komponens (Y, Pb/Cb, Pr/Cr) és egy HDMI bemenet (mindkettő saját analóg audió bemenettel) is. Az utóbbi kettő nagyfelbontású videojelet (720p, 1080i) is fogad, s így – valamint az LCD panel megfelelő felbontása miatt - a készülék jogosan viseli a HD-ready jelzést. S ha már a HDMI bemenetnél tartunk, bár a modellnek nincs PC bemenete, úgy tapasztaltam, hogy ezen a csatlakozón keresztül azért képes VGA (640x480) felbontású digitális jelet fogadni, mondjuk egy DVI kimenetű grafikus kártyáról. Kamera vagy játékkonzol csatlakoztatásához könnyen elérhető helyen, a TV baloldalán van egy S-Video, egy kompozit videó és audió bemenetekből álló interfész is, s itt található a fejhallgató kimenet mini Jack aljzata is.

KL-V32_tavir_80px.jpg
Kezelés

A KLV-V32A10E-t könnyű kezelni és ebben nagy szerepet játszik magyarnyelvű képernyőmenü és a túl sok gombbal nem „telezsúfolt”, kecses távirányító. A menükben gond nélkül lehet navigálni a távirányítón vakon is kitapintható nyilakkal és az OK gombbal. A menürendszer alapvetően jól felépített, s talán csak a háttérvilágítás csökkentésével a kép fényerejét alapvetően befolyásoló „Economy” beállítás nincs logikus helyen, mert szerintem annak a „Jellemzők” helyett a „Képbeállítás” almenüben kéne szerepelnie. A távirányítón csak azt kifogásoltam, hogy már nem tökéletes látásomnak az apró funkciógombok piktogramjainak leolvasása okozott gondot.Beüzemelés

A csatlakoztatást követően a készülék beüzemelése semmilyen problémát nem okozott, és ez gondolom az átlagos felhasználók esetében is így lehet. A nyelv és az ország (Magyarország nincs, nem érdemes keresni!) megválasztását követően a programok hibátlanul, a megfelelő hanggal együtt automatikusan behangolódtak. A maguktól nevet nem találó programok elnevezése és a számomra kedvelt programsorrend beállítása percek alatt elkészült.
Jellemzők, szolgáltatások »
Tartalom:
« előző oldal  1/3  következő oldal » 
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 0 hozzászólás érkezett a cikkhez)
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Disney: olcsóbb streaming szolgáltatást és új filmeket ígér a stúdió
[2017.11.14. 21:52]
» Logitech: jövő márciustól minden Harmony Link működésképtelen (Frissítve)
[2017.11.10. 18:16]
» Erősítő csatlakoztatása.
[2017.11.03. 18:37]
» Help me!
[2017.10.30. 8:56]
» Milyen TV-t vegyek? (2017.)
[2017.10.17. 14:10]
PARTNEREINK