OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Milyen TV-t vegyek? (2017.)
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2006. február 11., szombat 
Panasonic TX-32LX500: lehetne még finomítaniA TX-32LX500 a Panasonic VIERA LCD TV-k csúcsmodellje. A nagyfelbontású panellel és a teljesen digitális HDMI csatlakozással rendelkező HD-ready készüléket teszteltem.

Tartalom:
« előző oldal  1/3  következő oldal » 
170925_lumen_banner.gif

A Panasonic VIERA LCD TV-je a beépített mesterséges intelligenciával vezérelte aktív képparaméter-szabályzás, a 3D színképzés és az alképpont-vezérlés technológiákkal dinamikus képet ígért. Nos a többhetes teszt alapján a készülék méltó a gyártó hírnevéhez, és megvásárlói nem fognak benne csalódni, de néhány dolgot lehetne még finomítani rajta.

Külső

TX-32LX500_500px.jpg

A TX-32LX500 a VIERA ismerős stílusjeleit követve matt feketébe és ezüstbe öltözik. A széles keretbe foglalt LCD panel két oldalán keskeny rostély takarja a hangszórókat. Gombokat ne keressünk a készüléken, azok a képernyő alatti fémhatású sávban, egy elegánsan csillapított billenő ajtó mögött rejtőznek a fejhallgató és további AV csatlakozókkal, valamint a PC kártyahellyel együtt. Az SD kártyanyílás viszont az előlapon „hivalkodik” sejtelmes kék fénnyel megvilágítva. Az impozánsnak tűnő, de valójában 20 kilónál alig nehezebb készülékház 20-20 fokban elforgatható a stabil asztali állványon, de természetesen falra is szerelhető. A 141 mm vastagságú TV hátlapjának alsó része kicsit jobban kitüremkedik, hogy egy a porvédelmet szolgáló takarófedél alatt kényelmesen elférjenek a készülékhez csatlakozó kábelek.

Csatlakoztatás

A hátlapon három SCART aljzatot találunk, melyek közül kettő RGB jelet is fogad, és kettőre választható ki a Q-Link funkció, ami sikerrel tanította meg a DVD rekordert a TV-n behangolt állomásokra és azok elnevezésére. Természetesen a HD-ready készüléken ott vannak a nagyfelbontású videojel formátumokat is fogadó komponens (Y, Pb, Pr) és a HDMI bemenetek is. Ugyancsak a hátlapon van egy PC bemenet is. Az utóbbi három bemenetek tartozik egy sztereó audiobemenet is, de a digitális interfészen keresztül persze digitális hang is átjöhet. A TV hangja két RCA kimeneten keresztül külső hangrendszerre is eljuttatható. Az előlapon S-Video és AV bemenetek szolgálnak a kamera vagy más forrás csatlakoztatására, és itt a fejhallgató kimenet is.

Kezelés, beüzemelés

taviranyito.jpg

A TX-32LX500 kezelésére szolgáló távirányító minden bizonnyal kedvelt azok számára, akik nem szeretik az apró alig olvasható feliratú gombokat, ezen ugyanis szokatlanul nagy, egymástól meglehetős távolságban lévő hatalmas négyszögletes gombok vannak, világos jelölésekkel. Talán ennek következménye, hogy a testes, de kézre-álló, eszközön már nem maradt hely több gombnak, amik olyan közvetlenül elérhető funkciókat aktivizálnának, mint például a kép és hang alapbeállítások. Pedig erre szükség lenne, mert így az egyes műsorokhoz vagy adóállomásokhoz csak a képernyőmenün keresztül lehet a megfelelő beállítást megváltoztatni.

A természetesen magyarul is olvasható képernyőmenü használata nem okozhat gondot. A menürendszer jól felépített, a navigáció egyszerű. Talán csak az zavaró, hogy viszonylag gyorsan (kb. 10 másodperc) eltűnik a képernyőről a menü, ha nem használjuk. Nekem a kép kalibrálásánál nehézséget okozott, hogy nem állíthatóak olyan paraméterek, mint az LCD háttérvilágításának fényereje és a gamma korrekció (ez csak PC bemenetnél állítható), mert ezek a négy egyéni képbeállításban (Dinamikus, Normál, Házi-mozi, Auto) más-más, de előre meghatározott értékre vannak belőve. Az egyes egyéni képbeállításokban a kontrasztot, a fényerőt, a színtelítettséget, a képélességet, a színhőmérsékletet lehet bizonyos határok között szabályozni, a „Colour management”-et, a kép- és MPEG zajcsökkentést és a 3D fésűszűrőt kapcsolgatni, de ez nem ugyanaz, mintha saját magam valóban „egyénileg” állíthatnám be az összes kritikus paramétert. A beüzemelés különösebb gondot nem jelentett. A programok tökéletesen behangolódtak maguktól, és bár némi időbe telt az állomások elnevezését és megfelelő sorrendbe állítását is megoldottam.
Jellemzők, szolgáltatások »
Tartalom:
« előző oldal  1/3  következő oldal » 
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 3 hozzászólás érkezett a cikkhez)
LEGFRISSEBB HOZZÁSZÓLÁSOK:
#4   hermesz 2007. június 6., szerda - 13:29 válasz erre
ez a bejegyzés válasz GURU bejegyzésére (#3)
Köszönöm, azt hittem ez egy pár száz forintos beállító dvd, amin az is rajta van mit kell csinálni, nézni stb. szóval amit a nagyközönségnek készítettek, és nálunk is kapható.

Igaz, végülis az ember elvárja, hogy csak megveszem, bedugom és működik, állítsák be a gyárban a tv-t, ne kelljen hozzá szakembernek lenni.
#3   GURU 2007. június 6., szerda - 12:02 válasz erre
ez a bejegyzés válasz hermesz bejegyzésére (#2)
Számos ilyen beállító lemez létezik. Némelyik használatához drága mérőműszerek is szükségesek, másokhoz elegendőek az érzékszervek, de ezek használatának bonyolultsága is változó. Például a "Digital Video Essentials DVD" (PAL ver. - Region 0) nagyon profi, a "The Ultimate DVD" (Region-0) állítólag egyszerűbb. Ha akarsz, vehetsz is ilyet, mondjuk az www.amazon.com-on, csak írd be a Google-ba a két DVD címét és kiadja a linkeket.

A képbeállításhoz azért szükség van alapismeretekre, és egy kis hozzáértésre, ami elsajátítható ugyan, de nem tudom mennyire akarsz vagy kell ebben elmerülni. Azt viszont bárki könnyen eldöntheti, hogy egy sokszor látott filmrészlet olyan-e, amilyennek lennie kell.
#2   hermesz 2007. június 6., szerda - 9:24 válasz erre
"de a tesztábrákat és referencia filmrészleteket tartalmazó DVD-Video lemezzel történt beállítást követően a kép DVD-ről kiválónak volt mondható"
Hol lehet ilyen dvd-t szerezni, és megtanulni, hogyan kell használni, mire kell figyelni?
megtekintem az összes hozzászólást
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Disney: olcsóbb streaming szolgáltatást és új filmeket ígér a stúdió
[2017.11.14. 21:52]
» Logitech: jövő márciustól minden Harmony Link működésképtelen (Frissítve)
[2017.11.10. 18:16]
» Erősítő csatlakoztatása.
[2017.11.03. 18:37]
» Help me!
[2017.10.30. 8:56]
» Milyen TV-t vegyek? (2017.)
[2017.10.17. 14:10]
PARTNEREINK