OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
Milyen TV-t vegyek? (2016.)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2007. március 25., vasárnap 
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján


Talán az egyik utolsó, átlag vevőknek is elérhető Pioneer plazma TV-t, a PDP-507XD-t teszteltem. Híresztelik ugyanis, hogy a gyártó a jövőben a még igényesebb és drágább "high-end" piac felé fordul.

Tartalom:
« előző oldal  1/3  következő oldal » 
170925_lumen_banner.gif

Sokak szerint a plazma TV-knek leáldozóban van. Jönnek az egyre jobb képminőségű és mind olcsóbb folyadékkristályos (LCD) készülékek, de a nagyobb képátlójú mikrodisplay hátulról vetítős TV-k is erős versenytársai a gázplazmás képernyőknek. Azt teszteltem, hogy a Pioneer mára már legendássá vált plazmái közül a csúcsmodellnek számító PDP-507XD miként is „rúgja az utolsókat”. Nos, a tartós teszt azt bizonyította, az ilyen kép- és hangminőségű plazmáknak még jó ideig lesz piaca az igényes vásárlók körében.

Külső

pdp507xd_design.JPG

Mivel egy kép többet mond ezer szónál, ezért csak azt tanácsolhatom, nézzék meg a fenti képet, mely mindennél jobban mutatja a Pioneer készülékeire oly jellemző egyszerű formatervi megoldásokat. Hivalkodó külsőségektől és görbületektől mentes, letisztult, egyenes vonalalakkal határolt klasszikus megjelenésű design, és természetesen minden tekintetben kiváló építési minőség. A képernyőt egy fényes lakk-fekete (ma úgy mondják „zongora fekete”) keret övezi, alul középen a Pioneer felirattal, bal alsó sarkában egy diszkrét, kerek POWER gombbal és néhány állapotjelző LED-el, melyek igen diszkréten a keretbe simulnak. Az opcionális hangsugárzók vagy a képernyő alá, vagy annak két oldalára szerelhetőek (én ez utóbbiakkal próbálhattam ki a készüléket). A TV természetesen falra szerelhető vagy különböző választható állványokra állítható. Én egy színben harmonizáló fényes fekete asztali állványon (PDK-TS25B) használtam, melyen az bizonyos határok között elforgatható, s amire feleségem sokat panaszkodott, mert nagyon meglátszik rajta a por, viszont szép.

Csatlakoztatás

pdp507xd_csatik_604px.JPG

A PDP-507XD szinte minden elképzelhető csatlakozóval rendelkezik, amire csak szükség lehet. Kezdjük a két HDMI bemenettel, mely a 480i/p, 576i/p, 720p és 1080i 50 és 60 Hz-es képfrissítésű videojelek mellett a Blu-ray és HD DVD lemezeken megtalálható, másodpercenként 24 képkockás 1080p formátumot is képesek kezelni, ami ma még nem általános. A digitális AV interfész a 4:2:2 és 4:4:4 komponens mellett az RGB színleképzést is kezeli, így kompatibilis a megfelelő felbontást előállítani képes PC-k
pdp507xd_csatik_150px.JPG
vagy más képforrások igen széles skálájával, s természetesen kétcsatornás LPCM digitális audiót is fogad. Akinek csak analóg RGB kimenetű számítógépe van, annak ott a VGA, SVGA, XGA és WXGA (1366x768) felbontásokkal kompatibilis D-sub15-ös PC bemenet és hozzátartozó sztereó Jack hangbemenet. A készülék hátlapján van három SCART csatlakozó, melyek közül kettő képes RGB-t is fogadni, kettőn lehet „AV link” kapcsolatot létrehozni más készülékkel, illetve egy komponens (YUV) bemenet. Kicsit kényelmetlen, hogy az utóbbihoz illetve a HDMI bemenetekhez sem tartoznak külön analóg hangbemenetek, erre a célra a megfelelő SCART csatalakozók szolgálnak. Amennyiben a készülék hangját egy házi-mozi hangrendszeren akarjuk megszólaltatni, van egy fix szintű analóg sztereó és egy optikai digitális hangkimenet is, melyek közül az utóbbi akár 5.1 csatornás Dolby Digital hangot is képes továbbítani, amennyiben a digitális TV adást ilyen hangsávval látják el. Ha az opcionális hangsugárzók által nyújtott basszusoknál többet akarunk, akkor egy szabályozható jelszintű SUBWOOFER kimenet is akad, a CONTROL OUT csatlakozó pedig a gyártó AV vevőerősítőivel való „SR+” együttműködési funkciót szolgálja a hátlapon. A készülék oldalán kamera vagy játékkonzol csatlakoztatásához AV és S-Video bemeneteket találunk.
Kezelés; Beüzemelés; Jellemzők, szolgáltatások »
Tartalom:
« előző oldal  1/3  következő oldal » 
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 1 hozzászólás érkezett a cikkhez)
LEGFRISSEBB HOZZÁSZÓLÁSOK:
#2   mclarenes 2007. április 9., hétfő - 18:59 válasz erre
Tizenöt éve hüséges Pioneer-rajongó vagyok , mint auto hi-fi, és mint 'asztali'termékek tekintetében.A PDP-507XD-hez fogató tökéletességet még nem láttam, sem design sem képminőség terén.
megtekintem az összes hozzászólást
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» Milyen TV-t vegyek? (2016.)
[2017.10.17. 14:10]
» A házi-mozi hangja
[2017.10.08. 19:31]
» Sony: gyárbezárások elbocsátások
[2017.07.25. 15:37]
» Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
[2017.06.15. 19:44]
» Mélysugárzók
[2017.06.02. 16:07]
PARTNEREINK