Egy kézbe kerülhet a Denon a Marantz az Onkyo és a Pioneer

Az egyebek mellett a Denon és Maranzt márkákat is birtokló Sound United felvásárolná az Onkyo fogyasztói audioüzletágát, amihez a Pioneer is tartozik.


A néhány napja megjelent közleménye szerint a Sound United LLC, a Denon, a Polk Audio, a Marantz, a Definitive Technology, a HEOS, a Classé és a Boston Acoustics anyavállalata bejelentette, hogy előszerződési megállapodást nyújtott be az Onkyo Corporation fogyasztói audiorészlegének, benne az Onkyo, a Pioneer, a Pioneer Elite és az Integra márkák megvásárlására. Az előzetes megállapodás lehetővé teszi mindkét vállalat számára, hogy gyorsan lefolytassák a végleges feltételekről és megegyezésről szóló tárgyalásokat.

Kevin Duffy, a Sound United jelenlegi vezérigazgatója lenne az újonnan egyesült vállalkozások vezérigazgatója. A tranzakcióval a cég úgymond a fogyasztók legjobb hangú és technológiailag legkorszerűbb audiotermékek iránti igényeinek kielégítésére kíván fókuszálni. A kibővített márkaportfólió lehetővé tenné a cég számára, hogy jobban kiszolgálhassa a fogyasztókat az igényeiknek megfelelő prémium termékekkel.

A felvásárlással a Sound United audiotermékek még nagyobb körét kínálhatná, köztük Hi-Fi berendezéseket, hangsugárzókat, hangprojektorokat, lemezjátszókat, optikai lemezlejátszókat, AV vevőerősítőket, processzorokat és házimozi rendszereket. A cég különösen az okos hangsugárzók és a vezeték-nélküli technológiák terén igyekszik erősíteni, hogy céljának megfelelően piacvezető lehessenek a növekvő vezeték-nélküli és beszédhangvezérelt audiotermékek kategóriáiban.

A Denon és a Marantz mellé az Onkyo és a Pioneer márkákat is bekebelezve a Sound United kezébe kerülne az AV vevőerősítők piacának négy meghatározó szereplője, és a professzionális rendszer-integrációs piacon jelentős részesedéssel rendelkező Integra is. Nem tudható, hogy cél-e a különböző márkák termékeiben alkalmazott technológiák és funkciók összevonása és egységesítése, vagy éppenséggel azok sajátosságait megtartva még jobban szétválasztják azokat marketing célokból. Az egyesített cég mindenképpen hatékonyabban fejleszthetné több termékkategóriában is azok funkciót, jobban használhatná ki technológiai partneri kapcsolatait és célozhatná meg a fogyasztókat.

A cég azt állítja, hogy kész befektetni azokba az innovációs lehetőségekbe, amelyeket az Onkyo és a Pioneer elektronikai és akusztikai mérnöki fejlesztéseiből megörökölnek, és ezt a gyártási hatékonysággal valamint a rövidebb fejlesztési ciklusokkal kombinálva teljesen új prémium termékeket piacra vinni.

Kevin Duffy megfogalmazása szerint: „Örömmel tölt el a lehetőség, hogy a tiszteletreméltó Onkyo és Pioneer márkákat portfóliónkhoz adhatjuk. A Sound United egyike a prémium audió/videó termékek vezető elkötelezett ellátóinak, és úgy hisszük, hogy az egyesített vállalkozások páratlan innovációt és hangot fognak nyújtani fogyasztóinknak és értékesítési partnereinknek. Amint a tranzakció lezárul fáradhatatlanul dolgoznunk majd az Onkyo Corporation fogyasztói audiorészlegével a Sound United családba való a zökkenőmentes átmenet biztosításáért, hogy minden alkalmazott, ügyfél és értékesítő partner részesüljön az új szervezet szélesebb és mélyebb előnyeiből.”

A tervezett akvizíció részeként a Sound United világszerte átveszi a forgalmazási megállapodásokat is, melyek alapján az audiotermékeket jelenleg értékesítik.

A felvásárlással a Sound United gyakorlatilag egyetlen igazi versenytársa az AV vevőerősítők piacán a Yamaha marad, mert a néhány további prémium gyártó piaci részesedése elhanyagolható.

Kacsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..