Google: lesz Android TV adapter 4K támogatással?

Az Ausdroid szúrta ki azt a Google védjeggyel ellátott az Android 8.0 Oreo operációs rendszerű és távirányítójával Google Assistant funkciót támogató „Andoid TV” adaptert, ami rövidesen piacra kerülhet az UA-ban.


Az Ausdroid képes beszámolója szerint az USA illetékes engedélyezési intézménye, az Federal Communications Commission (FCC) bevizsgált egy „4K ATV Stick” megjelölésű új terméket, amit a Shenzhen SEI Robotics Co., Ltd. gyárt feltehetően a Google megbízásából, ami abból látszik, hogy a legújabb Android TV verziót futtató HDMI csatlakozós adapteren és a hozzá mellékelt Google Assistant beszédhang-felismerő távirányítón ott a Google márkavédjegye.

Az elérhető termékútmutató és adatlap szerint az adapter az AMlogic S905X processzorára épül, 2 GB RAM-ot és 8 GB Flash tárhelyet tartalmaz, HDMI 2.0a, HDCP2.2 kimenettel rendelkezik, HEVC és VP9-Profile 2 dekódolással a 4K videókat is támogatja, a HDR-ről viszont nincs említés. Beépített a kétsávos Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac és a Bluetooth 4.1.

Az adapter hasonló a Chromecast Ultra eszközhöz, de azzal ellentétben teljes Android TV (Android 8.0 Oreo) operációs rendszer működik rajta a Google Play alkalmazásbolt elérésével és Google Assistant beszédhang-felismerő funkcióval.

A Google első Android TV készüléke, a Nexus Player már nem kap frissítéseket. Május 8-án a Google éves I/O konferenciáján derülhet ki, hogy ez a „4K ATV Stick” tényleg forgalomba kerülő adapter lesz-e.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.