LG: már jövőre kész a feltekerhető OLED TV?

Az Engadget információja szerint az LG a CES 2019 kiállításon már központi szerepet szán a feltekerhető OLED TV-nek, ami igazi termékkén jövőre piacra is kerülhet.


Az LG a falra tapadó szuper-vékony „tapéta” OLED TV második generációja, a W8 után úgy tűnik, nemsokára elkészül a feltekerhető OLED TV piacképes változatával. Egy ilyen készülék egyik előnye, hogy az óriási képernyő adott lakótérben esetleg nem esztétikus fekete felülete használaton kívül eltüntethető, és kompaktabb mérete több lehetőség nyújt elhelyezésére is.

Az LG Display már évek óta dolgozik a feltekerhető képernyő-technológián, amire az ad lehetőséget, hogy az OLED nemcsak üveg, de hajlékony műanyag hordozóra is felvihető. A panelgyártó azt tervezte, hogy 2020-ra lesz kész a nagyméretű feltekerhető OLED képernyők tömeggyártására.

Az év eleji CES 2018 kiállításon zárt körben már be is mutattak egy fehér dobozából elő- és oda visszatekeredő prototípust OLED képernyőt (ez látható a fenti képen).

Az Engadget riportja szerint betekintést nyertek az LG által a jövő januári CES 2019-en kiemelten bemutatni szánt témákba, és úgy tűnik, hogy idén már központi helyet kap a feltekerhető OLED TV azzal a szándékkel, hogy az valódi termékként már jövőre megjelenhet.

Mindez persze egyelőre csak egy hihetőnek tűnő híresztelés, de a két hónap múlva megrendezésre kerülő CES 2019 kiállításon már tudni fogjuk az igazságot.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..