Optoma UHZ65UST: 4K UHD okosvetítő lézer fényforrással (Frissítve)

Az Optoma UHZ65UST 4K UHD egy ultrarövid vetítési távolságú projektor integrált NuForce hangprojektorral és Amazon Alexa beszédhangvezérléssel.


Frissítés:

A múlt heti ISE 2019 kiállításon mutatta be az Optoma UHZ65UST 4K UHD ultrarövid vetítési távolságú lézer fényforrású projektorát, mely mindenben megegyezik az USA-ban P1 típusmegjelöléssel forgalmazott modellel.

Az európai piacra kerülő Optoma UHZ65UST Smart 4K UHD Laser Cinema 0,25:1 vetítési aránnyal kis távolságból vetíti méretes képet,  amihez a lézer fényforrásából 2.500 és 3.500 lumen közötti fényáramot biztosít. A 4K UHD felbontás mellett HDR kompatibilis is a vetítő. A képzáró szemüvegen át Full HD 3D képmegjelenítésre alkalmas vetítőben PureMotion képkocka-interpoláció biztosít egyenletes mozgásmegjelenítést. Alexa beszédhangvezérlés, IFTTT és streaming szolgáltatások alkalmazásai szerepelnek a Smart funkciók között, és egy médialejátszót is építenek a projektorba.

Az UHZ65UST részét képező NuForce hangprojektor Bluetooth hangszóróként is használható.

A pontosabb műszaki adatokra valamint az új projektor árára és forgalomba kerülésének időpontjára még várni kell.

2019. január 17.:

A CES 2019 alkalmával jelentette be az Optoma projektorújdonságát, melyről Brian Soto az Optoma Technology termékmenedzsment vezetője azt állítja: „Az Optoma P1 Smart 4K UHD Laser Cinema két világ legjavát ötvözi – a nagy élethű képeket, a kiváló minőségű hanggal – egy igazán moziszerű, nagyon magával ragadó otthoni szórakoztató élményért. Az Optoma-nál állandóan azon vagyunk, hogy olyan innovációkat vezessünk a piacra, amelyek kielégítik a fogyasztók formálódó igényeit és elvárásait, minőséget és egyszerűséget hozva életükbe megfizethető áron. A P1 az első általunk fejlesztett olyan szórakoztató termék, amire magabiztosan mondhatjuk, hogy sok háztartásban válthatja ki a TV-t.”

Az Optoma P1 Smart 4K UHD Laser Cinema – ahogy az kissé hosszú elnevezése utal is rá – valójában egy vetítő, ami minden bizonnyal a TI DLP 4K UHD chipkészletek valamelyikével, XPR technológiával és lézer fényforrásból állítja elő a 4K felbontású 3.000 lumen fényáramú képet. Az ultrarövid vetítési távolságú projektor akár 304 cm (120 hüvelyk) képátlót is megvetíthet és kompatibilis a nagy dinamikatartományú HDR10 valamint a Hybrid Log Gamma (HLG) formátumokkal.

Sok házimozi projektorba építenek hangszórót, de ezek hangja általában nem sokat nyújt. Igazi házimozi hangélményt ígér azonban az Optoma P1 integráns részét képező NuForce hangprojektor elkülönített házakba épített mély-hangszórókkal és alumínium membrános széles-sávú hangszóróival valamint Dolby Digital 2.0 támogatással.

Ami az okos funkciókat illeti, az Optoma P1 támogatja az Amazon Alexa és Google Assistant beszédhangvezérlést és az IFTTT-t is. Az Optoma Marketplace pedig elérhetővé teszi például a Netflix és a YouTube streaming szolgáltatásokat.

Az Optoma P1 az USA-ban a második negyedévtől lesz kapható 3.000 $ (kb. 850.000 Ft) áron, európai forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..