Philips: novemberben érkezik az Oreo az Android TV-kre

A legtöbb Philips Android TV teljesen megújult felhasználói felületet kap novembertől, amikor az Oreo frissítés fokozatosan felkerül a márka 2016-os, 2017-es és 2018-as TV-kre.


Az Android 8 (Oreo) kétségtelenül a legjelentősebb szoftverfrissítés a Google Android TV bejelentése óta. Az új verzió teljesen megújult felhasználói kezelőfelületet kínál, ami a tartalmakat helyezi a kezdőképernyő előterébe és központjába.

A Google tavaly ősszel kiadott szoftverének implementálásra több mint egy évet kellett várni. Piotr Herod, a TP Vision Smart TV menedzsere elmondása szerint: „számunkra elsődleges fontosságú a stabilitás”, és hozzátette, hogy a tévégyártóknak több időre van szükségük a tuner funkciók új Android verziókkal való integrálásához. Elismerte, hogy a korábbi frissítések problémásak voltak, de a Philips reméli, hogy ezúttal elkerülheti ezeket. A cég először csak néhány országban, kicsiben (1.000 – 2.000 készüléken) kezdi meg a frissítést, hogy felmérje annak eredményeit, s csak ezután teszik közzé a szoftvert fokozatosan a többi készülékhez és régióban. A frissítés novemberben kezdődik és az év végéig tart, egyes készülékeknél a jövő első negyedévig.

Az Oreo frissítést először a 2016-os (01-re végződő modellszámú) aztán a 2017-es (02-re végződő modellszámú) majd a 2018-as (03-ra végződő modellszámú) Philips Android TV-k kapják meg. A két hangolóegységgel (tuner) rendelkező OLED803 és OLED903 szériák modelljei kapják meg utoljára Oreo frissítést. A Philips 2015-ben piacra került első Android TV-i nem frissülnek az Oreo-ra.

A megújult felhasználói kezelőfelületen kívül az Android 8 Oreo újdonsága a „Play Next” funkció, ami új tartalmakat mutat és ajánl. A tévégyártók nem módosíthatnak a kezelőfelületen, de saját tartalomsorokat adhatnak hozzá. A Philips Oreo verziójában lesz egy márka-centrikus tartalomsor, ahogy a felhasználók is hozzáadhatnak vagy eltávolíthatnak ilyen sorokat.

A Google Assistant funkció az Oreo frissítéssel együtt érkezik a 2017-es és 2018-as Philips TV-kre. Az IFA 2018 kiállításon be is mutatták, hogy miként az miként használható csatlakoztatott otthoni készülékekkel és Google Home hangsugárzóval. A beszédhangvezérlés lehetővé teszi tartalmak keresését és a videolejátszás vezérlését (lejátszás, szünet stb.). A funkció kezdetben angol és francia nyelven ért, a további nyelvek támogatása a jövőben várható.

A 2018-as Philips Android TV-k az Amazon Alexa hangvezérlését is támogatják.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..