Samsung: a 2018-as QLED TV-k

A Samsung New Yorkban bemutatott új QLED TV-i innovatív dizájnelemeikkel, továbbjavított képminőségükkel és intuitív okos-megoldásaikkal a márka prémium TV szegmensben elvesztett piaci pozícióit hivatottak visszaszerezni.


A Samsung által New Yorkban bemutatott 2018-as QLED TV-k alapvetően továbbra is LCD TV-k, melyek paneljének kvantumpont (QD) technológiával feljavított LED megvilágítása van. Az európai piacra kerülő három QLED széria: a 140, 164 és 190 centis (55, 65 és 75”) síkképernyős Q9F, a 140 és 164 centis (55 és 65”) ívelt képernyőjű Q8C és síkpaneles Q8F (55”, 65”), valamint a 140, 164 és 190 centis (55, 65 és 75”) síkképernyős Q7F. Ezek jobb szín- és kontrasztteljesítményt, HDR10+ kompatibilitást, „Ambient” üzemmódot, Smart TV frissítéseket, új távirányítókat valamint a képernyő és a külső „One Connect” doboz közötti láthatatlan csatlakozást kínálnak.

A képminőséget érintő innovációk tekintetében a csúcs Q9FN hozza a legfontosabb újdonságot egy új QLED panelszerkezetet. Ennek újonnan fejlesztett teljes mátrix helyi fényszabályzású direkt háttérvilágításában a jobb fénykezelést egy kifinomult szénháló szolgálja, ami megakadályozza, hogy a fény átszivárogjon olyan képpontokra, ahová nem kéne, és olyan széles-szórásszögű lencsékkel, melyek lehetővé teszik a vékony szerkezetet. Mindez ugyanakkor széles nézőszög-tartományt, 2.000 nit (cd/m²) csúcsfényességet is biztosít no és persze mélyebb feketéket, fényesebb színeket, mint eddig bármikor.

Samsung Q9F

A Samsung ötletes új „Ambient” üzemmódja lehetővé teszi, hogy a QLED TV akkor is élvezhető látványt nyújtson – és ne egy ormótlan nagy fekete folt legyen a falon -, ha nem film vagy más műsor van a képernyőn. A már a Q7F készülékekben is megjelenő funkcióval a képernyő kitölthető a mögötte lévő fal színével, mintázatával és mindehhez megjeleníthető rajta egy óra vagy időjárási adatok is.

Samsung Ambient mód

Ugyancsak fontos szerepet játszik az idei QLED TV-k megjelenésében a „One Invisible Connection”, azaz a láthatatlan csatlakozás. Idén sikerült a One Connect dobozt a TV képernyőjével összekötő átlátszó kábelbe integrálni a tápellátást is, így az utóbbi már tényleg zavartalanul szerelhető a falra a résmentes (No-Gap) fali tartóval.

A Samsung új alkalmazást vezet be, amely az eddig külön „Smart View”, „Smart Home” és „Samsung Connect” alkalmazásokat egy új „Samsung Smart Things” alkalmazásba gyűjti. A beüzemelés folyamatát egyszerűsíti, hogy annak legtöbb lépése okostelefon használatával is elvégezhető, köztük például a streaming alkalmazásokba való bejelentkezés is.

Samsung Q7F

A második generációs Q7F és Q8F/Q8C modellek már csak él LED megvilágítást alkalmaznak, de specifikációjuknak így is része a „Q Color” 100% (DCI-P3) színtérfogattal és a „Q Contrast” 1.500 nits (cd/m²) csúcsfényességgel. Az Ultra Black bevonat minimálisra csökkenti a tükröződést, és idén sikerült még tovább javítani a nézőszöget.

Samsung Q8C

A Q7F-el azonos specifikációjú, de stílusosabb formatervű Q8F és Q8C mellé fém „One Control” távvezérlőt adnak, és borítása szálcsiszolt fémréteg.

Samsung Q9F

A 2018-as Q9FN csúcsmodell 60 W-os hangrendszere 2 nagyfrekvenciás sugárzóval, 2 szélessávú hangszóróval és 2 mély-hangsugárzóval rendelkezik.

Amint több információ áll rendelkezésre a Samsung új QLED TV-iről, frissítjük a cikket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

“Samsung: a 2018-as QLED TV-k” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Pontos specifikációs adatok ismeretének hiányában csak feltételezhető, hogy valószínűleg igen többet fogyaszt a készülék, hisz képet jelenít meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.