Sony: Android 8.0 Oreo frissítés a 2016-2018-as Android TV-khez

Egy hete elérhető az Android 8.0 Oreo frissítés, amivel megújul a kezdőképernyő és egyéb új vagy továbbfejlesztett funkció kerül bevezetésre a 2016 második félétől megjelent Sony Android TV-khez.


A régóta várt és fontos Sony Android 8.0 Oreo frissítésről szoló cikk megfogalmazása szerint: „Örömmel jelentjük be, hogy 2019. január 30-tól közvetlenül a tv-készülékére egy új firmware-frissítést (v6.5830) adunk ki, amely az Android 8.0 Oreo rendszert tartalmazza. A frissítés fokozatosan válik majd elérhetővé. … A frissítés elérésének javasolt módja, ha tv-jének Automatikus szoftverletöltés beállítását ON (bekapcsolt) állásba kapcsolja. A televízió a következő hetekben így automatikusan megkapja majd a frissítést. … A firmware-t az európai támogatási oldalról is letöltheti. Ezt követően frissítse a tv-t egy USB-flashmemória eszköz segítségével.”

A letölthető firmware-frissítés és minden azzal kapcsolatos tudnivaló megtalálható a következő weboldalakon: a 2016-os és 2017-es illetve a 2018-as Android TV-khez.

Az Android 8.0 Oreo legfontosabb újdonsága a „csatornákon” alapuló újratervezett kezdőképernyő, amin minden alkalmazás vagy szolgáltatás saját dedikált csatornáján emelheti ki annak tartalmait. A felhasználók maguk alakíthatják ki, hogy mely alkalmazások jelenjenek meg a kezdőképernyőn és mi legyen a csatornák függőleges sorrendje. A frissítés különböző további új illetve megújuló funkciókat is tartalmaz, illetve néhányat el is távolít. Mindezekről részletesen e weboldalról kiindulva lehet olvasni.

A Sony által most közzétett Android 8.0 Oreo frissítés a 2016 második felétől valamint 2017-ben és 2018-ban megjelent Android TV-ket érinti, a márka 2015-ben és 2016 tavaszán piacra került Android TV-inek frissítéséről egyelőre nem tudni, ami nem jó jel. Úgy tűnik, hogy ezek a kisebb tudású MediaTek chipkészletre alapuló TV-k kimaradnak a frissítésből. Sokan pedig éppen azért nem választottak LG vagy Samsung készüléket, mert az utóbbiakkal szemben a Sony és a Google rendszeresen frissítették Android TV-ik operációs rendszerét. Különösen csalódottak lehetnek a 2015-ös és korai 2016-os csúcskategóriás TV-k tulajdonosai.

Majd egy évbe telt tehát, mire a 2017 tavaszán már béta tesztre kész Android 8.0 Oreo végre felkerül a Sony Android TV-kre. Arról, hogy a legújabb Android 9 Pie kapcsán mik a Sony tervei, még nem tudni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..