Sony UBP-X700: az új Dolby Vision Ultra HD Blu-ray lejátszó (Frissítve)

A Sony UBP-X700 a márka első Ultra HD Blu-ray lejátszója, ami a HDR10 mellett már a Dolby Vision formátumot is támogatja, és már kapható is  79.900 Ft-os akciós áron.


Frissítés:

79.900 Ft-os akciós áron már megvásárolható a Sony UBP-X700, a márka első Dolby Vision HDR formátumú lemezeket is kezelő Ultra HD Blu-ray lejátszója.

Csakhogy az UBP-X700 termékoldalán ott szerepel a Dolby Vision kapcsán a megjegyzés: „Ez a funkció egy 2018 nyarára tervezett firmware-frissítés által válik elérhetővé.” Vagyis most még nem működik a Dolby Vision lejátszás, és amíg meg nem érkezik az említett firmware-frissítés, addig a Dolby Vision lemezeket csak HDR10 formátumban játssza le a készülék .

Azt a Sony nem közli, hogy miért kell nyárig várni a szóban forgó firmware-frissítésre, de feltehető, hogy mindez összefügg azzal a Dolby Vision profillal, ami ahhoz szükséges, hogy a HDMI források kompatibilisek legyenek a Sony TV-kkel. Erről ebben a cikkben olvashat.

2018. január 10.:

A Sony rövidesen kiadja a régóta várt Dolby Vision frissítést TV-ihez, de ugyanerre még várni kell a márka új Ultra HD Blu-ray lejátszója esetében.

Az ebben a hónapban már kapható Sony UBP-X700 a HDR10 és Dolby Vision nagy dinamikatartományú tartalmak lejátszására egyaránt alkalmas lesz, de az utóbbihoz egy rendszerszoftver-frissítésre lesz szükség, ami állítólag 2018 nyarán lesz elérhető.

Az UBP-X700 természetesen megfelel az Ultra HD Blu-ray specifikációnak, de emellett szinte bármit képes lejátszani. A lemezformátumok többségével elboldogul, médialejátszóként kezeli a legismertebb, akár nagy elbontású audiofájlokat és videoállományokat. Streaming 4K tartalmak is elérhetőek vele a Netflix, az Amazon Prime Video és a YouTube alkalmazásai révén és a stabil MIMO technológiájú Wi-Fi kapcsolaton keresztül.

A Sony UBP-X700 idehaza 88.900 Ft ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

Sony UBP-X700 műszaki jellemzői
Lejátszás LEMEZ:
BD-RE, BD-RE kétrétegű, BD-ROM™, CD (CD-DA), CD-R/-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, Kétrétegű DVD+R, Kétrétegű DVD-R, SA-CD (SA-CD / CD) lejátszás, Sztereoszkopikus 3D (profil 5), Ultra HD Blu-rayVIDEOFORMÁTUMOK:
AVCHD lemezformátum, HEVC, Motion JPEG (.mov, .avi), MPEG-1 Video / PS (.mpg, .MPEG, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-2 Video / PS, TS (.mpg, .MPEG, .m2ts, .mts, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-4 / AVC (.mov, .3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), VP6, VP8, VP9, WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), Xvid (.avi, .mkv)

AUDIOFORMÁTUMOK:
AAC (.AAC, .mka), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby Digital (.ac3, .mka), DSD – DSDIFF / DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), HEAAC 1. verzió / 2. verzió / 2. szint, LPCM (.mka), Monkey’s Audio, Vorbis, WMA10 Pro, WMA9 szabvány (.WMA)

KÉPFORMÁTUMOK:
BMP (.bmp), GIF (.gif), JPEG (.jpg, .jpeg), MPO MPF 3D (.mpo), PNG (.png), WEBP (.webp)

Kép és hang funkciók KÉPFUNKCIÓ:
24p True Cinema™, 4K minőségjavítás (60p), Nagy színmélység (12 bites)DOLBY®
Dolby Atmos® (bitstream kimenet)/Dolby® TrueHD dekódolás (7.1 cs.)

DTS®
DTS:X™ (kimeneti adatfolyam)/DTS dekódolás (7.1 cs.)

Hálózat BEÉPÍTETT WI-FI, WI-FI MIMO

FUNKCIÓK: Képernyőtükrözés (Wi-Fi Miracast)

VIDEOÁTVITEL:
3D Streaming, 4K streaming, Live Streaming

Kényelmi funkciók FUNKCIÓK:
Automatikus kikapcsolás (automatikus készenlét), BRAVIA Sync, GyerekzárVEZÉRLŐALKALMAZÁSI: Video & TV SideView
Csatlakozók BE- ÉS KIMENETEK:
Ethernet csatlakozás: 1, HDMI kimenetek: 2, Koaxiális audiokimenet: 1, USB: 1 (előlapi)
Méret és tömeg MÉRETEK: 320 × 45 × 217 mm (Sz. × Ma. × Mé.)

TÖMEG: 1,4 kg

Teljesítmény TELJESÍTMÉNYFELVÉTEL:
15 W működés közben, 0,35 W készenléti módban

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.