Xbox One: lemezmeghajtó nélküli konzolt tervez a Microsoft 2019-re?

Egy hivatalosan még nem megerősített híresztelés szerint jövőre lemezmeghajtó nélküli Xbox One és olcsóbb Xbox One S konzolokkal erősítené piaci pozícióját a Microsoft.


A Thurrott cikke a Microsoft terveit ismerőkre hivatkozva közli, hogy a cég 2019-ben egy megújított konzollal készül megjelenni, ami persze még nem a 2020-ra tervezett „Scarlett” kódnévű Xbox játékkonzolok közé tartozna.

Az újdonság egy az Ultra HD Blu-ray lemezmeghajtó nélküli Xbox One lenne, amit az alacsonyabb hardverköltség miatt a jelenlegi 300 dollár (kb. 84.000 Ft) körüli árnál akár 100 dollárral (kb. 28.000 Ft) olcsóbban, valószínűleg 200 dollár (kb. 56.000 Ft) alatt meg lehetne majd kapni.

A lemezmeghajtó nélküli Xbox One konzolt azok is használhatnák, akiknek már jelentős lemezes Xbox játékgyűjteményük van. A Microsoft ugyanis állítólag egy „disc-to-digital” csereprogramot is kínálna, amelynek kerténben a fizikai játékokat digitális letöltésekre lehetne cserélni. Mindez persze még nem jelenti azt, hogy a fizikai hordozón történő játékterjesztés helyébe a letöltés lépne.

Emellett a cikk szerint a Microsoft egy a költségcsökkentésre koncentrálva átdolgozott, de lemezmeghajtót tartalmazó Xbox One S konzolt is kínálna majd azoknak, akik még mindig a hagyományos módon, lemezen vásárolják a játékokat. Az új konzolokkal sok játékost nyerhetne meg magának és erősíthetné piaci pozícióit a márka.

A Microsoft már hivatalosan is bejelentette a jövőre már ki is próbálható Project xCloud streaming játék szolgáltatást, aminek azonban az lesz a lényege, hogy bárkivel, bármikor, bármely eszközön – tehát nemcsak Xbox konzolokon – játszhatóvá teszi a játékokat. A cégnek még el kell döntenie, hogy az eljövendő „Scarlett” konzol tartalmaz-e majd lemezmeghajtót.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..