Bowers & Wilkins: a Sound United most a neves brit márkát szerezné meg

Bowers & Wilkins és a Sound United kezdeti tárgyalásai egyelőre a kölcsönösen előnyös megállapodás feltárására irányulnak.


A Denon, a Polk Audio, a Marantz, a Definitive Technology, a HEOS, a Classé és a Boston Acoustics anyavállalata, a Sound United legutóbb sikertelenül próbálta meg bekebelezni az Onkyo Corporation fogyasztói audiorészlegét, s így nem került egy kézbe a Denon, a Marantz, az Onkyo és a Pioneer.

A világszerte prémium hangsugárzóiról ismert Bowers & Wilkins már korábban céges problémákkal küszködött és nehézségeit a járvány okozta gazdasági visszaesés csak mélyítette. A jelenlegi tulajdonos amerikai EVA Automation úgy tűnik eladná a céget.

A Sound United bejelentette, hogy szándékában áll a Bowers & Wilkins megszerzése és az erre irányuló tárgyalások első szakaszába lép.

A sajtóközlemény úgy fogalmaz, hogy a Sound United LLC előzetes szándéknyilatkozatot tett a Bowers & Wilkins a precíziós házi hangsugárzók, fejhallgatók, egyedi installációs termékek, vezeték-nélküli hangsugárzók valamint az autós és televíziós piacon márkázott audiorendszerek vezető tervezőjének és gyártójának megszerzésére.

Kevin Duffy, a Sound United vezérigazgatója szerint: „Öt évtized alatt a Bowers & Wilkins az egyik legrangosabb márkát építette fel a világ hangsugárzó piacán, iparágvezető akusztikai tervezéssel, ikonikus designnal és marketinggel. A B&W átalakuló márka, és várjuk a tranzakció véglegesítésének lehetőségét. Ez tükrözi a Sound United megingathatatlan törekvését küldetésének teljesítésére, hogy a hang által örömet hozzon a világba.”

A javasolt tranzakció sorsa tehát még nem dőlt el. Erre utal a Bowers & Wilkins által közzé tett nyilatkozat is, mely tisztázza a hangsúlyozottan még korai szakaszukban lévő tárgyalások körülményeit.

A februári szerkezeti változások hatására nem utalva a Bowers & Wilkins vezérigazgatója, Geoff Edwards hangsúlyozza, hogy a megbeszélések a két entitás közötti előnyös kapcsolat feltárásának eszközei. Így a fogyasztók a Sound United által nyújtható erőforrásokkal támogatva továbbra is részesülnének a Bowers & Wilkins mérnöki erényeiből.

A jelenlegi szakaszban tehát még nincs döntés az ügylet továbbviteléről, így a jelenlegi termékportfóliók és disztribúciós megállapodások változatlanok maradnak.

Geoff Edwards szerint: „A Bowers & Wilkins és a Sound United közötti megbeszélések még korai szakaszban vannak, azzal a céllal, hogy prémium márkáinkat egy új csoportba egyesítsék, még jobb fogyasztói lehetőségeket kínálva. Ha megbeszéléseink sikeresek lesznek a Bowers & Wilkins prémiumkategóriában szerzett mérnöki és gyártási szakértelmének egyesítése a Sound United erőforrásainak és képességeinek széles tárházával bizonyosan átformáló lépés lehet mindkét márka számára. Ez még nagyobb lehetőséget biztosíthatna a Bowers & Wilkins csapat számára, hogy arra koncentráljon, amiben a legjobbak vagyunk – az iparág legkifinomultabb hangsugárzóinak építésére.”

Ha a két márka megállapodik, a Sound United megszerez a világon minden külső disztribúciós és licencszerződést, amely alapján a Bowers & Wilkins prémium audiotermékeit jelenleg értékesítik. Mindez sem a Bowers & Wilkins meglévő termékportfólióját, sem a márka által jelenleg forgalmazott termékeket, sem jelenlegi globális tevékenységét nem érinti.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Bowers & Wilkins: a Sound United most a neves brit márkát szerezné meg” bejegyzéshez

  1. Így vásárolják meg cifra papírért, az egész világot. Pl. van különbség az 1910-ben alapított Denont 107 éves munkával felépíteni és aközött, hogy adunk érte cifra papírt. Újabban, csak a billentyűzeten beírnak egy számot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .