HaziMozi

Samsung Smart TV-khez fejlesztett a CIA lehallgató eszközt

1. Oldal

A Wikileaks által közzétett belső CIA dokumentumokból kiderül, hogy az ügynökség otthoni beszélgetések lehallgatására alkalmas eszközt fejlesztett Samsung Smart TV-khez.


Majdnem pontosan két éve a Samsungot már megvádolták azzal, hogy Smart TV-i állandóan bekapcsolt mikrofonjukon keresztül a szobában zajló beszélgetést kódolatlanul továbbítják egy harmadik félnek.

Smart_TV_figyel.jpg
Úgy tűnik a Samsung nem eléggé biztonságos Smart TV-it kihasználva a CIA célzatosan fejlesztett ki egy lehallgató eszközt. A Wikileaks által közzétett CIA dokumentumokból kiderül, hogyan volt képes az ügynökség egy Samsung Smart TV-t hangfelvevővé tenni egy „Weeping Angel” nevű eszköz segítségével.

A Wikileaks leírása szerint: „A Samsung Smart TV-k elleni támadást a brit MI5/BTS-el együttműködve fejlesztették ki. A TV megfertőzését követően a „Weeping Angel” un. „Fake-Off”, azaz hamis kikapcsolt állapotba helyezi TV-t, hogy tulajdonos tévesen úgy higgye, a TV nem működik, mikor pedig az valójában be van kapcsolva. „Fake-Off” üzemmódban a TV lehallgatóként működik, felvéve a szobában zajló beszélgetést és interneten keresztül elküldve azt egy titkos CIA szerverre”.

Nem világos, hogy a CIA valóban használata-e az eszközt, de a dolog ismét rávilágít arra, hogy mennyire nem biztonságosak az otthonunkban is megtalálható hálózatra csatlakoztatott eszközök. A dokumentumok 2014-ből származnak, ami előtt bizonyos Samsung Smart TV-k még saját beépített kamerával is rendelkeztek.

A Wikileaks dokumentumok azt is részletezik, hogy a CIA eszközeihez miként juthattak hozzá mások is, és használhatták fel azokat más aljas célokra.

A Samsung Smart TV-k feltörésének pontos módszere nem ismert, de a CIA külön említést tesz a 2013-as TV választék F8000 modelljéről, mely ugyanazt a platformot használta, mint az akkori kínálat összes többi modellje.

A Samsung eddigi rövid reakciója: „A fogyasztók személyiségi jogainak védelme és készülékeink biztonsága kiemelt fontosságú a Samsungnál. Ismerjük a szóban forgó jelentést és sürgősen megvizsgáljuk az ügyet.”

Kapcsolódó linkek:

Vigyázz mit mondasz, mert okos TV-d lehallgat, vagy mégse?
Samsung: a 2013-as TV-k között Ultra HD és csúcsplazma is van
Exit mobile version