Sony: Android 9 frissítés a 2016-2019-os Android TV-kre

A Sony 2016 második felétől 2019-ig kínált D, E, F és G generációs Android TV-i kapják meg az Android 9 (Pie) firmware-frissítést, ami a 100/120Hz-es HEVC videók USB-ről való lejátszását is támogatja.


Az év elején a Sony egyes 2018-as és 2019-es Android TV-i már megkapták az Android 9 (Pie) firmware-frissítést és rövidesen számos más korábbi tévémodellre köztük az A1, AF8 és AG8 OLED TV-kre valamint az XD, SD, XE és XF LCD TV-kre is megérkezik egy újabb verzió.

Az Android 9 többnyire hibákat és teljesítményt javít. Új a „Settings” (Beállítások) menü és van néhány további vizuális módosítás is. A Sony elmondása szerint az új firmware „a Media Player alkalmazásba vonja össze a Video, Album és Music applikációkat”, és kiegészül az USB videolejátszás a HEVC 100/120Hz formátum támogatásával, bár még nem tudni, hogy ez utóbbi mely modellekre fog vonatkozni.

A nyilvánosság előtt 2018 végén megjelent Android 9 elég soká kerül fel az érintett Sony TV-kre pedig az újabb Sony készülékeken már ez működik. A cég egyelőre nem közölt arról semmit, hogy mik a tervei az Android 10 vagy pláne az Android 11 kapcsán, de a Google tudni véli, hogy a Google TV kezelőfelület már 2021-ben felkerül bizonyos Sony TV-kre is.

A japán márka 2015-ben és 2016 első felében megjelent első Android TV-i nem kerülnek be a szóban forgó frissítésbe, és nincs is tervbe véve, hogy ezekre a készülékekre valaha is felkerül az Android 9. Ezek a TV-k Android 8 operációs rendszert futtatnak az előző generációs MediaTek rendszerchipen (SoC).

A firmware-frissítés az új verzióra most indul Latin-Amerikában és állítólag még ez vége előtt Európában is elkezdődik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .