HaziMozi

Violet Audio ADP61: Surround processzor szimmetrikus hangkimenetekkel

1. Oldal

A Violet Audio ADP61 AV előerősítő és dekóder elsősorban stúdiók számára készül, de elérhető áron kínál megoldást aktív hangsugárzókból felépülő házi-mozik számára is.
Az ausztrál Violet Audio ADP613874 AV előerősítő-dekóder többek között 24bit/192 kHz-es D/A konvertereivel, analóg és digitális audió, valamint komponens és S-Video bemeneteivel egyszerű, de célszerű készülék, amit stúdióminőségben építenek meg.

violet_adp61_front_és_tavkezelo.jpg
Az aktív hangsugárzók rendkívül népszerűek a professzionális stúdiókban és egyre inkább a házi-mozikban is. De végfokozat nélküli kompakt előerősítő-dekóder megfizethető áron nemigen kapható. Az ADP613874 tökéletes központi eleme lehet egy aktív hangsugárzókból felépülő hangrendszernek, mert megfelelő csatlakozókkal rendelkezik, és ugyanakkor egyszerűen mégis megfelelően kontrollálja azt.


Az ADP613874 dekódolja és meghallgathatóvá teszi a sztereo és a 6.1 csatornás surround hangokat egyaránt. A mellékelt infravörös távirányítóval különböző csatlakoztatott készülékek – CD lejátszó, DVD felvevő/lejátszó, videomagnó és TV – jeleiből válogathat a felhasználó. A szimmetrikus XLR kimenetek pedig tökéletesen alkalmas például a Genelec aktív hangsugárzók bemeneteinek jelellátására. A Dolby Digital, Dolby Digital Surround EX, DTS, DTS ES, DTS ES Matrix, DTS 96/24, DTS Neo hangsávokat szolgáltató jelforrásokkal kompatibilis a dekódolás, és Dolby Pro Logic II mátrixkódolt formátumot is kezel.

A készülék sok más mellett képes minden bemenethez tárolni a megfelelő szintet, s így nem kell a különböző jelforrások között váltogatva állandóan korrigálni a rendszer hangerejét. Alkalmas arra is, hogy a dekódolt sokcsatornás hangokból kétcsatornás „lekevert” változatot állítson elő. Az ADP613874 utolsó állapotot tároló memóriája révén bekapcsoláskor abba az állapotba áll vissza amiben kikapcsoltuk beleértve a dekódolást és a csatorna átirányítási beállítást is.
Exit mobile version