Violet Audio ADP61: Surround processzor szimmetrikus hangkimenetekkel

1. Oldal

A Violet Audio ADP61 AV előerősítő és dekóder elsősorban stúdiók számára készül, de elérhető áron kínál megoldást aktív hangsugárzókból felépülő házi-mozik számára is.
Az ausztrál Violet Audio ADP613874 AV előerősítő-dekóder többek között 24bit/192 kHz-es D/A konvertereivel, analóg és digitális audió, valamint komponens és S-Video bemeneteivel egyszerű, de célszerű készülék, amit stúdióminőségben építenek meg.

violet_adp61_front_és_tavkezelo.jpg
Az aktív hangsugárzók rendkívül népszerűek a professzionális stúdiókban és egyre inkább a házi-mozikban is. De végfokozat nélküli kompakt előerősítő-dekóder megfizethető áron nemigen kapható. Az ADP613874 tökéletes központi eleme lehet egy aktív hangsugárzókból felépülő hangrendszernek, mert megfelelő csatlakozókkal rendelkezik, és ugyanakkor egyszerűen mégis megfelelően kontrollálja azt.

violet_adp61_hatlap.jpg
Az ADP613874 dekódolja és meghallgathatóvá teszi a sztereo és a 6.1 csatornás surround hangokat egyaránt. A mellékelt infravörös távirányítóval különböző csatlakoztatott készülékek – CD lejátszó, DVD felvevő/lejátszó, videomagnó és TV – jeleiből válogathat a felhasználó. A szimmetrikus XLR kimenetek pedig tökéletesen alkalmas például a Genelec aktív hangsugárzók bemeneteinek jelellátására. A Dolby Digital, Dolby Digital Surround EX, DTS, DTS ES, DTS ES Matrix, DTS 96/24, DTS Neo hangsávokat szolgáltató jelforrásokkal kompatibilis a dekódolás, és Dolby Pro Logic II mátrixkódolt formátumot is kezel.

A készülék sok más mellett képes minden bemenethez tárolni a megfelelő szintet, s így nem kell a különböző jelforrások között váltogatva állandóan korrigálni a rendszer hangerejét. Alkalmas arra is, hogy a dekódolt sokcsatornás hangokból kétcsatornás „lekevert” változatot állítson elő. Az ADP613874 utolsó állapotot tároló memóriája révén bekapcsoláskor abba az állapotba áll vissza amiben kikapcsoltuk beleértve a dekódolást és a csatorna átirányítási beállítást is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .