HaziMozi

Android TV: Google TV-szerű lesz a kezdőképernyő

Az Android TV megújuló kezdőképernyője a Google TV-hez hasonlóan az új „Discover” fül alatt személyre szabott ajánlásokat kínál majd.


A Google támogatói oldalán megjelent bejegyzés szerint frissül az Android TV kezelőfelületének kezdőképernyője, hogy „könnyebben találjon új kedvenceket”.

A bejegyzés szerint: „A képernyő tetején három új fül jelenik meg: Home, Discover, és Apps. A Home fül továbbra is ugyanaz a kezdőképernyő, amit ismer a kedvenc applikációk és csatornák gyors eléréséhez. Az Apps fül pedig külön helyet biztosít az összes telepített alkalmazás eléréséhez.”

„Az Android TV újdonságaként egy teljesen új Discover fület indítunk, ami a Google tapasztalta trendek mellett az Ön által nézett és az Ön számára érdekes személyre szabott ajánlásokat tartalmaz. A Discover fül az összes alkalmazásból és előfizetésből összegyűjti a film-, műsor- és élő TV-ajánlásokat, és rendezi azokat csak az Ön számára.”

A fenti kép összehasonlítja az eddigi és az új Android TV kezdőképernyőt, amit mától kezdve egyelőre még csak az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Németországban és Franciaországban láthatnak a felhasználók Android TV-eszközeiken. A frissítés a következő hetekben további országokban is elérhető lesz.

A 2020 végén forgalomba került új Chromecast a Google TV-vel megújult felhasználói felületet és kezdőképernyőt kínál. Az idei évtől például TV-ken is megjelenik a Google TV, amit persze sok meglévő Android TV eszköz nem kap majd meg, de a fenti frissítéssel legalább  bizonyos funkciói átkerülnek az új kezdőképernyőre. A cég szerint ez valójában nem egy Android frissítés – ezért nem is tartozik hozzá új verziószám -, hanem inkább csak egy szerveroldali változtatás.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version