Google TV: 2021-ben már TV-kre is felkerül a kezelőfelület

Az új Chromecast eszköz Google TV felülete 2021-ben a Sony és más Android TV platformot alkalmazó TV-kre is felkerül.


A napokban bejelentett új Chromecast egy Android TV médiaeszköz, rajta a Google TV, ami egy az Android telefonokon is előforduló úgynevezett „skin”, azaz egyedi felhasználói felület.

A Google TV felhasználói felület és élmény jövőre a ma még „tisztán” Android TV platformot futtató TV-kre is felkerül. Ma az Android TV kezdőképernyője minden azt alkalmazó készüléken és ugyanúgy néz ki, legyen szó a Sony, a Philips vagy a TCL TV-iről, illetve az olyan médiaeszközökről, mint az Nvidia Shield.

A Google blogbejegyzésében Shalini Govilpai, a Google TV vezérigazgatója úgy nyilatkozik: „2021-től a Google TV elérhető lesz a Sony és más Android TV OS partnerek televízióiban is.”

A cég hozzáteszi, hogy mostanra már „több mint 6.500 applikáció készült az Android TV operációs rendszerhez, így bárki elérheti kedvenceit a játék, a fitnesz, az ismeretterjesztés, a zene és egyebek között.”

A Google Stadia felhőalapú játékszolgáltatás 2021 első felében indulhat el a Chromecast Google TV-vel eszközön, és várhatóan más Google TV és Android TV készülékeken is akkor lesz elérhető.

A cég azt is bejelentette, hogy az Android mobileszközök Google Play Movies & TV applikációja új dizájnt kap és azt is átmárkázzák Google TV-re.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .