Android TV: Google TV-szerű lesz a kezdőképernyő

Az Android TV megújuló kezdőképernyője a Google TV-hez hasonlóan az új „Discover” fül alatt személyre szabott ajánlásokat kínál majd.


A Google támogatói oldalán megjelent bejegyzés szerint frissül az Android TV kezelőfelületének kezdőképernyője, hogy „könnyebben találjon új kedvenceket”.

Android TV

A bejegyzés szerint: „A képernyő tetején három új fül jelenik meg: Home, Discover, és Apps. A Home fül továbbra is ugyanaz a kezdőképernyő, amit ismer a kedvenc applikációk és csatornák gyors eléréséhez. Az Apps fül pedig külön helyet biztosít az összes telepített alkalmazás eléréséhez.”

Android TV

„Az Android TV újdonságaként egy teljesen új Discover fület indítunk, ami a Google tapasztalta trendek mellett az Ön által nézett és az Ön számára érdekes személyre szabott ajánlásokat tartalmaz. A Discover fül az összes alkalmazásból és előfizetésből összegyűjti a film-, műsor- és élő TV-ajánlásokat, és rendezi azokat csak az Ön számára.”

Android TV Google TV

A fenti kép összehasonlítja az eddigi és az új Android TV kezdőképernyőt, amit mától kezdve egyelőre még csak az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Németországban és Franciaországban láthatnak a felhasználók Android TV-eszközeiken. A frissítés a következő hetekben további országokban is elérhető lesz.

A 2020 végén forgalomba került új Chromecast a Google TV-vel megújult felhasználói felületet és kezdőképernyőt kínál. Az idei évtől például TV-ken is megjelenik a Google TV, amit persze sok meglévő Android TV eszköz nem kap majd meg, de a fenti frissítéssel legalább  bizonyos funkciói átkerülnek az új kezdőképernyőre. A cég szerint ez valójában nem egy Android frissítés – ezért nem is tartozik hozzá új verziószám -, hanem inkább csak egy szerveroldali változtatás.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .