HaziMozi

Új, valósidejű HD video rögzítésére alkalmas SD kártyák

1. Oldal

Az SD Association új, a leggyorsabb SDXC és SDHC memóriakártyák és eszközök nagysebességű működésére utaló szimbólumai közül az egyik a 104 MB/sec buszinterfész sebességet, a másik a valósidejű video rögzítés lehetőségét jelöli.
SDXC_SDHC.jpgAz SD (Secure Digital) memóriakártyákat sok szórakoztatóelektronikai készülékben használják kép- hang és videó médiafájlok rögzítésére, tárolására. Az egyre nagyobb teljesítményű és tudású készülékek különböző sebességű és kapacitású SD memóriakártyák széles választékát igénylik. Hogy a vásárlók a több mint 3,5 milliárd a piacon lévő SD memóriakártyából könnyen kiválaszthassák a nagysebességű működésre alkalmasakat új szimbólumok használatát vezeti be az SD Association.


Az új Ultra High Speed (UHS) szimbólum kizárólag az SDXC és SDHC termékeken megtalálható. Ezek az „USH-I” szimbólummal rendelkező termékek a ma elérhető leggyorsabb buszinterfész sebességet kínálják, és támogatják az akár 104 Megabájt per szekundumos adatátviteli sebességet. Az „USH-I” megnégyszerezi a jelenlegi maximális 25 Megabájt per szekundumos sebességet és az ilyen memóriakártyák egy „USH-I” eszközzel együtt lehetővé teszik a HD felbontású videók rögzítését, és más szimultán felvételi funkciók végrehajtását.

Az új UHS sebességosztály szimbólum is csak az SDXC és SDHC termékeken tűnik fel. Az „UHS Speed Class 1” olyan memóriakártyákat és eszközöket jelöl, amelyeket a valósidejű videofelvételt támogató sebességre terveztek. A szimbólum az SDXC „USH-I” vagy SDHC „USH-I” memóriakártyákon lesz megtalálható.

Kapcsolódó link:

Filmek SD memóriakártyán és USB memóriameghajtón
Exit mobile version