Filmek SD memóriakártyán és USB memóriameghajtón

1. Oldal

Japánban a Panasonic a Walt Disney filmjeit jelenteti meg SD kártyán, az USA-ban pedig a Sonic Solutions és a Wildvine álltak össze, hogy létrehozzák az USB memóriaeszközön való filmmegjelentetés biztonságos módszerét.
Pana_Disney_sd.jpgA Panasonic és a Walt Disney Home Entertainment abban állapodtak meg, hogy egyelőre csak Japánban is terjesztik majd az utóbbi filmjeit a DVD megjelenéssel együtt. A novemberben SD kártyán megjelenő első filmek azonban még katalógusalkotások lesznek, A Karib tenger kalózai sorozat részei.

A vállalkozás elsősorban a mobiltelefonon, GPS navigátoron és más SD kártyaolvasóval rendelkező médialejátszásra alkalmas készülékeken való filmnézést tervezi támogatni. Az SD memóriakártyán megjelenő filmek azonban nem lesznek olcsók, több mint kétszer annyiba kerülnek majd, mint egy DVD.

Nem ez az első eset, hogy SD kártyán „csomagolt médiát” jelentetnek meg. Az Egyesült Államokban az MP3 lejátszókat gyártó Sansa indított útjára egy hibrid zene/videó formátumot Slot Music elnevezéssel Micro SD kártyán, de ez eddig még nem nyerte el az iparág támogatását.

USB_Flash_Drive.png
Várhatóan az idei utolsó negyedévben az Egyesült Államokban már kaphatóak lesznek az első filmek USB memóriameghajtón, ráadásul az így megvásárolt tartalmakat a fogyasztók más formátumban is elérhetik az internetről.

A Sonic Solutions és a Wildvine ugyanis egy biztonságos metódust hoz létre, amivel „prémium filmek” jelentethetőek meg USB memóriaeszközön. Az új CinemaNow USB Movie Drives elnevezésű eszköz egy integrált médialejátszót és a szükséges szoftveres dekódolást is tartalmazza majd, amelyek lehetővé teszik a „filmtartalom azonnali magas-minőségű offline PC lejátszását”.

Az internetre csatlakozva a fogyasztók hozzáadhatják a filmet „Roxio CinemaNow Digital Locker” elnevezésű tárolójukhoz, ahonnan további négy CinemaNow kompatibilis eszközzel – Blu-ray lejátszóval és TV készülékkel – érhetik el azt. A Sonic Solutions állítása szerint ilyenkor nem az USB lejátszáshoz használt fájlt, hanem egy a kiválasztott készülék lehetőségeihez és képmegjelenítési tulajdonságaihoz optimalizált egyedi fájlt továbbítanak majd.

A Wildvine nyújtja a projekthez a hollywoodi stúdiók által elfogadott digitális jogokat menedzselő technológiát, amely lehetővé teszi a több platformon való kényelmes és megfelelő szórakoztató élményt garantáló lejátszást.

„A tartamak USB meghajtón való terjesztése a legutóbbi példája miként teszi elérhetővé a Roxio CinemaNow a digitális hollywoodi sikereket a készülékek lehető legszélesebb köre számára”, mondta Dave Habiger a Sonic Solutions elnök-vezérigazgatója.

A Sonic Solutions jelenleg több mint 250 tartalom előállítóval áll kapcsolatban, köztük az összes főbb hollywoodi stúdióval is. CinemaNow kompatibilis készülékeket pedig számos vezető szórakoztatóelektronikai cég gyárt, köztük az Archos, a Dell, a HP, az LG, a Microsoft, a Nintendo, a Pioneer, a Samsung és a TiVo.

Kapcsolódó link:

Blu-ray lejátszók a CES 2009-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .