Új, valósidejű HD video rögzítésére alkalmas SD kártyák

1. Oldal

Az SD Association új, a leggyorsabb SDXC és SDHC memóriakártyák és eszközök nagysebességű működésére utaló szimbólumai közül az egyik a 104 MB/sec buszinterfész sebességet, a másik a valósidejű video rögzítés lehetőségét jelöli.
SDXC_SDHC.jpgAz SD (Secure Digital) memóriakártyákat sok szórakoztatóelektronikai készülékben használják kép- hang és videó médiafájlok rögzítésére, tárolására. Az egyre nagyobb teljesítményű és tudású készülékek különböző sebességű és kapacitású SD memóriakártyák széles választékát igénylik. Hogy a vásárlók a több mint 3,5 milliárd a piacon lévő SD memóriakártyából könnyen kiválaszthassák a nagysebességű működésre alkalmasakat új szimbólumok használatát vezeti be az SD Association.

SD_UHSI.jpg
Az új Ultra High Speed (UHS) szimbólum kizárólag az SDXC és SDHC termékeken megtalálható. Ezek az „USH-I” szimbólummal rendelkező termékek a ma elérhető leggyorsabb buszinterfész sebességet kínálják, és támogatják az akár 104 Megabájt per szekundumos adatátviteli sebességet. Az „USH-I” megnégyszerezi a jelenlegi maximális 25 Megabájt per szekundumos sebességet és az ilyen memóriakártyák egy „USH-I” eszközzel együtt lehetővé teszik a HD felbontású videók rögzítését, és más szimultán felvételi funkciók végrehajtását.
SD_UHSI_UHS Speed Class 1.jpg
Az új UHS sebességosztály szimbólum is csak az SDXC és SDHC termékeken tűnik fel. Az „UHS Speed Class 1” olyan memóriakártyákat és eszközöket jelöl, amelyeket a valósidejű videofelvételt támogató sebességre terveztek. A szimbólum az SDXC „USH-I” vagy SDHC „USH-I” memóriakártyákon lesz megtalálható.

Kapcsolódó link:

Filmek SD memóriakártyán és USB memóriameghajtón

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .