HaziMozi

IMAX: 760 millió forintnál kezdődik a privát filmszínház

1. Oldal

Az egyedileg tervezett és kivitelezett „IMAX Private Theater” a jelentős summáért nemcsak két 4K projektorral vetített hatalmas panorámaképet, nagy-dinamikájú hangot és kivételes szervizszolgáltatást, de 200 címes filmtárat is kínál.
Lassan két éve született meg az IMAX Private Theatre terve, és most már nemcsak Észak-Amerikában, de az Egyesült Királyságban és Európában is megvásárolható az IMAX élményt kínáló egyedi építésű házi filmszínház, azoknak, akik meg tudják fizetni a minimum 2,7 millió dollárt illetve 1,8 millió fontot (kb. 760 millió Ft).

IMAX_privat_mozi_1.jpg
A teljes rendszer két professzionális minőségű, 4.096 x 2.160 pixel felbontású projektorból álló, IMAX által szabadalmaztatott vetítőrendszert és ívelt, faltól falig és padlótól a mennyezetig érő vetítővásznat kínál. A panoráma kép mellett azonban az élményben a hangrendszer által előállított térhangzás is legalább olyan fontos. A kézileg gyártott hangszórók – amelyeket lézerrel állítanak be a pontos hangkép előállítására – tízszer nagyobb dinamikatartományt produkálnak, mint a tipikus mozikban működő társaik.

A csillagászati ár természetesen nemcsak a berendezéseket tartalmazza, de kiterjed az egyedi tervezésre, telepítésre és a rendszer beállítására is. Még azt is megtanítják, hogyan kell működtetni a rendszert. Az ötéves karbantartási szolgáltatás része a rendszer működésének valósidejű felügyelete a hét 7 napján, a nap 24 órájában, az IMAX szolgáltatásközpontjából. Így bármilyen probléma vagy zavar kezelhető távolról. Az IMAX azt ígéri, hogy öt percen belül reagál mindenre.


Az IMAX Private Theatre multimédiás szórakoztató megoldásnak tekinthető. A rendszerhez 200 filmet telepítenek, köztük az utóbbi hét év legnagyobb IMAX filmjeit, és négy 2D vagy 3D tartalmakat fogadó bemenetet biztosítanak, amelyek képe egyszerre jeleníthető meg osztott képernyőn vagy „multi-screen” üzemmódban. A képernyő minden negyede külön szabályozható a rendszer táblagépes vezérlőjével.

Az IMAX rendszer egy speciális képjavító szoftverrel bármely tartalom élességét és a színgazdagságát képes fokozni, legyen az nagy-felbontású Blu-ray vagy normál felbontású élő tévéadás, amelyeket persze igényesen fel is skáláz.


A tekintélyes összeg kifizetése mellett szükség van megfelelő méretű helyiségre is, ahol elfér a minimum 3 méter magas vetítővászon, továbbá helyet kell biztosítani a hátfal mögött a projektoroknak is. Az IMAX Private Theatre tervezhető nagyobb léptékűre is, de a prototípus 15 ülőhelyes kialakítás 3,7 méter magas, 6,9 méter széles és 12,5 méter hosszú teret igényel.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Dolby Cinema: ez lehet a jövő mozija
IMAX házi-mozi 4K vetítéssel nagyon gazdagoknak
Exit mobile version