IMAX házi-mozi 4K vetítéssel nagyon gazdagoknak

1. Oldal

Az IMAX azt tervezi, hogy a nevével fémjelzett speciális filmszínházak mintájára teljes falat beborító ívelt vetítőfelülettel, saját 4K felbontású 2D/3D vetítési és 7.1 csatornás hangtechnikával egyedi tervezésű privát IMAX házi-mozikat épít.


Az „IMAX Private Theatre” pontosan az, amit az elnevezése takar, vagyis egy igazi IMAX filmszínház kicsiben privát felhasználásra.

IMAX_hazi-mozi_1.jpg
Talán nem meglepő, hogy aki egy ilyen privát IMAX filmszínházra vágyik, annak nagyon jómódú filmbarátnak kell lennie. Az IMAX Private Theatre hivatalos weboldalán persze árakról nincs szó, de az, hogy „személyes bemutatóra” csak kiválasztott ügyfeleket invitálnak, arra utal, hogy nem lesz túl széles azok köre, akik majd megengedhetik maguknak az egyes fórumok becslései szerint valahol 1 és 2 millió dollár közötti összegbe kerülő magán IMAX mozit.

IMAX_hazi-mozi_2.jpg
A szerencsés kiválasztottak persze kapnak is valamit a pénzükért. Az IMAX által egyedileg a kuncsaft otthonába tervezett, felépített és berendezett moziteremben a cég saját legkorszerűbb, feltételezések szerint lézerfényforrású kettős 4K vetítője állítja elő a 2D és 3D képet egy olyan óriásvászonra, ami a plafontól a padlóig és az egyiktől a más oldalfalig ér, ráadásul ívben hajlik, mint az igazi IMAX filmszínházakban. A lézerrel beállított hangsugárzókból álló egyedi és szabadalmaztatott 7.1 csatornás hangrendszert egy mikrofonrendszer felügyeli, ami az összes csatornából begyűjtött adatokkal naponta finomítja azok kalibrációját. Ha netán valami nem az ügyfél elvárásainak megfelelően működne vagy meghibásodna, akkor az év minden napján 24 órás karbantartó és segítségnyújtó szolgáltatás áll készen, hogy 5 percen belül reagáljon a felmerülő gondra.

Kapcsolódó linkek:

Készül a világ első 4K és egyben 3D televíziós sorozata
REDray: 4K projektor lézer fényforrással igényeseknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .