IMAX: 760 millió forintnál kezdődik a privát filmszínház

1. Oldal

Az egyedileg tervezett és kivitelezett „IMAX Private Theater” a jelentős summáért nemcsak két 4K projektorral vetített hatalmas panorámaképet, nagy-dinamikájú hangot és kivételes szervizszolgáltatást, de 200 címes filmtárat is kínál.


Lassan két éve született meg az IMAX Private Theatre terve, és most már nemcsak Észak-Amerikában, de az Egyesült Királyságban és Európában is megvásárolható az IMAX élményt kínáló egyedi építésű házi filmszínház, azoknak, akik meg tudják fizetni a minimum 2,7 millió dollárt illetve 1,8 millió fontot (kb. 760 millió Ft).

IMAX_privat_mozi_1.jpg
A teljes rendszer két professzionális minőségű, 4.096 x 2.160 pixel felbontású projektorból álló, IMAX által szabadalmaztatott vetítőrendszert és ívelt, faltól falig és padlótól a mennyezetig érő vetítővásznat kínál. A panoráma kép mellett azonban az élményben a hangrendszer által előállított térhangzás is legalább olyan fontos. A kézileg gyártott hangszórók – amelyeket lézerrel állítanak be a pontos hangkép előállítására – tízszer nagyobb dinamikatartományt produkálnak, mint a tipikus mozikban működő társaik.

A csillagászati ár természetesen nemcsak a berendezéseket tartalmazza, de kiterjed az egyedi tervezésre, telepítésre és a rendszer beállítására is. Még azt is megtanítják, hogyan kell működtetni a rendszert. Az ötéves karbantartási szolgáltatás része a rendszer működésének valósidejű felügyelete a hét 7 napján, a nap 24 órájában, az IMAX szolgáltatásközpontjából. Így bármilyen probléma vagy zavar kezelhető távolról. Az IMAX azt ígéri, hogy öt percen belül reagál mindenre.

IMAX_privat_mozi_2.jpg
Az IMAX Private Theatre multimédiás szórakoztató megoldásnak tekinthető. A rendszerhez 200 filmet telepítenek, köztük az utóbbi hét év legnagyobb IMAX filmjeit, és négy 2D vagy 3D tartalmakat fogadó bemenetet biztosítanak, amelyek képe egyszerre jeleníthető meg osztott képernyőn vagy „multi-screen” üzemmódban. A képernyő minden negyede külön szabályozható a rendszer táblagépes vezérlőjével.

Az IMAX rendszer egy speciális képjavító szoftverrel bármely tartalom élességét és a színgazdagságát képes fokozni, legyen az nagy-felbontású Blu-ray vagy normál felbontású élő tévéadás, amelyeket persze igényesen fel is skáláz.

IMAX_privat_mozi_3.jpg
A tekintélyes összeg kifizetése mellett szükség van megfelelő méretű helyiségre is, ahol elfér a minimum 3 méter magas vetítővászon, továbbá helyet kell biztosítani a hátfal mögött a projektoroknak is. Az IMAX Private Theatre tervezhető nagyobb léptékűre is, de a prototípus 15 ülőhelyes kialakítás 3,7 méter magas, 6,9 méter széles és 12,5 méter hosszú teret igényel.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Dolby Cinema: ez lehet a jövő mozija
IMAX házi-mozi 4K vetítéssel nagyon gazdagoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .