HaziMozi

Samsung: csúcsminőségű LED TV-k is lesznek még 2009-ben

1. Oldal

A Samsung várhatóan a szeptember eleji IFA 2009 kiállításon mutatja be 8500-as sorozatú csúcskategóriájú LCD TV készülékeit, amelyekben visszatér a szegmensenként szabályozható fényerejű LED-es háttérvilágításhoz.
A Samsung jelenleg kapható 6000-es, 7000-es és 8000-es sorozatszámú „LED TV”-i úgymond él megvilágításra használják a fénykibocsátó diódákat, és a gyártó eddig azt hangsúlyozta, hogy ez a műszaki megoldás milyen vékony és kis energiafogyasztású készülékeket eredményez.

Samsung_8500_LED_TV.jpg
Az új 8500-as sorozat esetében azonban mégsem ezt alkalmazzák, hanem a korábban már használt mátrix elrendezésű, az LCD panelt hátulról megvilágító és a megvilágítás fényerejének szegmensenkénti szabályzását is lehetővé tevő megoldást. Ennek nyilvánvaló előnye, hogy a képtartalomtól függően szegmensenként változó fényerejű LED háttérvilágítással nagyobb képdinamika és mélyebb feketeszint, azaz jobb kontraszt érhető el. Az nem derül ki a sajtójelentésekből, hogy RGB vagy fehér LED-ek alkotják-e a 8500-as sorozat háttérvilágítását.

Az USA-ban már bejelentett 139 és 117 centis (55 illetve 46 inch) képméretű készülékek vastagsága 40,6 mm, és 7.000.000:1 dinamikus kontrasztaránnyal valamint 2 milliszekundumos válaszidővel büszkélkednek. Az „Auto Motion Plus” 240Hz-es – PAL rendszerben 200Hz-es – képinterpolációs és képfrissítő rendszerben külön állítható az elmosódás illetve képszaggatás mértéke. Az élénk színekről a „Wide Color Enhancer Pro” rendszer gondoskodik.

Az új csúcsmodellek is a tudják a gyártó legkorszerűbb hálózati funkcióit, a Yahoo!-val közösen kifejlesztett Internet információs kezelőfelületet, az „Internet@TV-tartalomszolgáltatás” koncepciót, és DNLA kompatibilisek.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: házi-mozi vetítők a magyarországi kínálatban
Samsung: már idehaza is kaphatóak a LED LCD TV-k
Samsung: új piaci stratégia és termékek Bécsben
Exit mobile version