Samsung: új piaci stratégia és termékek Bécsben

1. Oldal

A Samsung Electronics a Samsung European Forum elnevezésű rendezvényen tárta a nyilvánosság elé a cég európai stratégiáját és új termékeit, melyek között a LED-es háttér-világítású LCD TV-k és az új Blu-ray lejátszók is itt mutatkoztak be.

A kiadott sajtójelentés megfogalmazása szerint „új korszak veszi kezdetét Európában a Samsung Electronics Co. Ltd. számára az új izgalmas termékek útra bocsátásával, és az új európai piaci stratégia bejelentésével”. Az első ízben megrendezett „Samsung European Forum” (fórum) nemcsak a gyártó LED megvilágítású LCD TV-inek hivatalos európai debütálására adott alkalmat, de a cég stratégiai céljainak hangsúlyozására is. Eszerint a Samsung a fogyasztókkal és a kiskereskedőkkel való kapcsolatok erősítésére fókuszál, hogy úrrá legyen a jelenlegi gazdasági visszaesésen, miközben igyekszik felderíteni a B2B üzleti lehetőségeket is a vállalkozói szférában.

A Samsung kibontakozó stratégiáját és termékkínálatát az új európai elnök-vezérigazgató SangHeung Shin mutatta be, aki tegnap tartotta meg az elektronikai piacot áttekintő nyitóelőadását a bécsi Austria Center-ben március 24-26 között megrendezett fórum sajtókonferenciáján.

Shin úr a következőket mondta: „Célunk, európai üzleti tevékenységünk bővítése mind a kulcs ügyfeleinkkel és csatornáinkkal való kapcsolatok erősítése által, és az új B2B lehetőségek aktív felkutatása révén. Különösen a printer és notebook PC piac kínál nagy növekedési potenciált.”

Számos új termék látható a fórumon a Samsung különböző innovációit reprezentálva.

Samsung 8000-es LCD TV
Samsung 8000-es LCD TV


A síkpaneles TV-k új 8000-es, 7000-es és 6000-es szériái LED-eket használnak a háttérvilágítás fényforrásaként a hagyományos hidegkatódos fluoreszcens lámpák (CCFL) helyett. A Samsung ultra-vékony (alig 29 mm a készülékvastagság) formatervével – mely első ízben egy szintén kis mélységű falra szerelési megoldást is tartalmaz – a „LED TV-k” rendkívül magas kontrasztaránnyal rendelkeznek. A TV-k ugyanakkor higanymentesek és megfelelnek a szigorú európai Eco „virág” megjelölés irányelveinek, több mint 40%-kal csökkentve az energiafogyasztást a hasonló méretű hagyományos LCD TV-khez képest.

Samsung BD-P4600 Blu-ray lejátszó
Samsung BD-P4600 Blu-ray lejátszó


A Samsung 2009-ben is továbbviszi a vezeték-nélküli összeköttetés és a multimédiás szórakoztatás témáját házi-mozi termékkínálatában, melynek élén két high-end Blu-ray lejátszó, a BD-P3600 és a BD-P4600 áll. Az utóbbi a világon a legvékonyabb és egyben falra is szerelhető BD lejátszója. A termékválaszték három Blu-ray házi-mozi rendszert is tartalmaz: a hangoszlopokból álló HT-BD8200, a 2.1 csatornás HT-BD7200, és az 5.1 csatornás HT-BD1250. Mindhárom készülékkel az a cél, hogy nagy hangteljesítményt kínáljanak a legkorszerűbb csatlakoztatási lehetőségekkel, egy kompakt egységben, melynek formaterve tiszta és kifinomultan stílusos. A hanghűség fokozása érdekében mindhárom termék továbbfejlesztett erősítőt kínál, amelyet a nem kívánt zaj és torzítás minimalizálására terveztek.

A fórumon új digitális fényképezőgépek, kamerák, notebookok, printerek és monitorok is bemutatásra kerültek.

Kapcsolódó linkek:

Az LG folytatja, a Samsung még növeli is a plazmagyártást
Termeléscsökkentés és átszervezés a gazdasági válság hatására

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .