Samsung: már idehaza is kaphatóak a LED LCD TV-k

1. Oldal

A Samsung Electronics LED TV-it új kategóriaként kezeli, kiemelve azok magasabb kontrasztarányát, vékonyabb designját és jobb energiahatékonyságát a hagyományos hidegkatódos fénycsöves (CCFL) háttér-világítású LCD TV-khez képest.
A Samsung új 8000-es, 7000-es és 6000-es sorozatú modelljei a gyártó korábbi LED TV-inek sikerét viszik tovább. Mindhárom új LED TV sorozat kiugróan magas dinamikus kontrasztarányt nyújt a LED háttérfény hatékony szabályozhatósága miatt. A hagyományos CCFL-hez képest a LED-ekkel mélyebb fekete szint érhető el a képernyőn, míg a 100%-os fehér fényessége is magas, és igazán élénk színek előállítása lehetséges. A Samsung „Wide Color Enhancer Pro” technológia szélesebb színpalettát, az „Ultra Clear Panel” pedig tökéletes képet nyújt még erős környezeti fényben is, mivel a képernyő több fényt enged át, és egyidejűleg csökkenti a külső világítás okozta visszatükröződést is.

Az összes új LED TV tartalmaz képelmosódást és a kép szaggatott mozgását csökkentő technológiákat a gyors mozgások tökéletesebb megjelenítésére. Mindhárom sorozat rendelkezik a Samsung Motion Plus képinterpolációs technológiájával. A 8000-es széria 200Hz-es Motion Plus technológiája megnégyszerezett, a 7000-es és 6000-es sorozatú LED TV-k a 100Hz-es megkétszerezett képfrissítéssel nyújtanak élesebb, tisztább képeket sportközvetítések, filmek és videojátékok esetén is.

Az „Internet@TV-tartalomszolgáltatás” koncepció révén több 2009-es TV modell is tartalmazza a Yahoo!-val közösen kifejlesztett Internet információs kezelőfelületet. A 8000-es és 7000-es modellek vezeték-nélküli illetve Ethernet hálózati kapcsolatuk segítségével egy gombnyomással elérik a Yahoo!, a Flickr és a YouTube weboldalain található tartalmakat. A képernyő alján megjelenő úgynevezett „widget” alapú kezelőfelület és görgetősáv egyszerű segítséget nyújt a legfrissebb programok és tartalmak közötti szörfözésre. A nézők a készülékek megvásárlás után is bővíthetik widget-könyvtárukat, mivel a tartalomszolgáltatók számára nyitva állnak a widget-fejlesztési lehetőségek új ajánlatok kidolgozásához. Az online tartalmakon túl ezek a készülékek lehetőséget nyújtanak több más eszköz egyszerű csatlakoztatására is. Az USB portok lehetővé teszik zenelejátszók, videokamerák, fényképezőgépek és egyéb digitális multimédia készülékek csatlakoztatását és a rajtuk lévő tartalmak lejátszását is.

Samsung_7000_LED_TV.jpg
Az új Samsung TV-k az otthoni enteriőrbe simuló tiszta formájukkal is példát mutatnak. A LED technológiának köszönhetően mindhárom sorozat készülékeinek mélysége kevesebb, mint 3 cm. A Crystal TV-k gyártása során alkalmazott kettős öntési eljárással pedig áttetsző bevonatot alakítanak ki a kristálytiszta képernyőfelületen. Az új TV-k kávája platina feketéből krómba fordul, és végül tiszta prizmaszerű élben végződik a 8000-es, illetve bordó átmenettel rendelkezik a 7000-es és 6000-es sorozatoknál. A színek intenzitása a látószögtől függően finoman változik, és ez még inkább kiemeli a TV-k karcsú alakját. A készülékekhez kifejlesztett fali konzol a korábbi 10 cm-es faltól való távolságot mindössze 1,5 cm-re csökkenti úgy, hogy a csatlakozók bekötése sem szenved csorbát. Az új konzollal a LED TV-k épp oly egyszerűen akaszthatóak falra, mint egy kép.

A Samsung a kis készülékvastagság ellenére sem kötött kompromisszumot a széles csatlakoztatási lehetőségek terén. A tévékbe épített DVB-T/C MPEG4 HDTV tuner a magyarországi digitális földfelszíni műsorszórás vételét is biztosítja.

A 8000-es, 7000-es és 6000-es sorozatok LED-es háttérvilágítása miatt a készülékek energia felvétele mintegy 40%-kal alacsonyabb a hasonló képméretű hagyományos LCD készülékekhez képest, és megfelelnek az erurópai ECO Flower kritériumoknak. Ráadásul a LED-ek nem tartalmaznak környezetre káros higanyt sem. A LED TV-k a háttérvilágítást és a képminőséget optimalizáló energiatakarékos üzemmóddal is rendelkeznek.

Kapcsolódó linkek:

Samsung előny a Sonyval szemben a LED LCD TV-k terén
Samsung: új piaci stratégia és termékek Bécsben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .