HaziMozi

Samsung: jön a „Dual LED” TV?

A Samsung az elmúlt hetekben védelmet kért a „Zero Bezel” és az „Infinity Screen” mellett a „Dual LED” védjegyre is, ami a 2020-as TV-k design jellemzőire és műszaki megoldására utal.


A LetsGoDigital beszámolója szerint a Samsung partnercégein keresztül az EU Szellemi Tulajdon Hivatalánál (EUIPO) kérelmezte a „Zero Bezel” az „Infinity Screen” és a „Dual LED” védjegyek bejegyzését. Ezekkel minden bizonnyal a Samsung 2020-as TV-iben találkozhatunk, de csak találgathatunk, hogy mit is jelentenek majd.

A „Zero Bezel” a TV-kre és a monitorokra is vonatkozna, míg az „Infinity Screen” és a „Dual LED” csak a TV-kre. A „Zero Bezel” és az „Infinity Screen” valószínűleg a készülékek olyan design megoldására utal, melyek révén azok képernyője körül eltűnik a keret, illetve talán hasonló módon lekerekített lesz, mint a márka okostelefonjai esetében.

A „Dual LED” viszont akár azt is jelezheti, hogy a Samsung is kettős fénymoduláló rétegű LCD technológiát tervez használni csúcskategóriájú QLED TV-inél. Ha ez igaz, akkor persze a „Dual LED” némileg megtévesztő, de ez eddig sem állt távol a Samsung marketingeseitől.

Nemrégiben a Hisense már elkezdte forgalmazni saját „kettős-képű” TV-jét, míg a Panasonic bemutatta „MegaCon” kétrétegű LCD prototípus képernyőjét. Ezekben két LCD panel szendvicséből az egyik a LED háttérvilágítás fényét monokróm módon modulálja, míg a másik a szokványos LCD TV-knek megfelelően állítja elő a színeket. A két készülék a berlini IFA kiállításon egyaránt látható volt, és beszámolók szerint a Hisense U9E modellje inkább csalódást okozott, a Panasonic „MegaCon” képernyője ellenben sokkal meggyőzőbb volt, viszont az fogyasztóknak szánt termékként valószínűleg nem kerül piacra.

Az is lehet persze, hogy a „Dual LED” valami teljesen más műszaki megoldásra utal, vagy egyáltalán nem is használja majd a védjegyet a Samsung, ahogy a tavaly bejegyzett „The Window” sem tűnt fel egy készüléken sem.

Még bő két hónapot kell várni, hogy a CES 2020 alkalmával kiderüljön, mit akar még kihozni a Samsung a QLED LCD TV-kből.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version