Samsung: átlátszó TV lehet a „The Window”

A Samsung bejegyeztette a „The Window” védjegyet, ami egyes források szerint egy a CES 2019-en kiállításra kerülő átlátszó TV lesz.


A „The Frame” és a „The Wall” után jön a SamsungThe Window”, mely utóbbira a „televíziók” megnevezés alatt védjegyoltalmat nyújtott be a koreai cég az illetékes USPTO (United States Patent and Trademark Office) és EUIPO (The European Union Intellectual Property Office) hivatalokhoz.

A BusinessKorea cikke szerint a Samsung Electronics egy átlátszó képernyővel rendelkező TV-t készül bemutatni. Iparági forrás szerint: „Az új terméket várhatóan az év elején állítják ki a CES 2019-en Egy másik forrás szerint ez lenne a The Window, ami egy transzparens TV, amin kikapcsolt állapotban át lehet látni.

Transzparens prototípus képernyőket már számos cég tudott előállítani. A Samsung legutóbb 2015-ben mutatott be átlátszó OLED display prototípust (ez látható a fenti képen), ami nagyobb fényáteresztő-képességű, mint egy transzparens LCD képernyő. Az utóbbihoz ráadású világos helyiségre vagy mögötte lévő fényforrásra van szükség, ami annak háttérvilágításként szolgál. Erre a saját fényt kibocsátó transzparens OLED képernyők esetében nincs szükség, így azok sötétben és világosban is működnek.

A Samsung októberben televíziókhoz kapcsolódóan bejegyeztette a „Q Wide View” és a „Q Wide Angle” védjegyeket is, melyeket feltehetően szélesebb látószöggel rendelkező TV-k megnevezéséhez tervez majd használni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .