HaziMozi

LG HECTO lézer TV: frontvetítővel és fekete vetítővászonnal (Frissítve)

1. Oldal

Az LG digitális TV vevő és okos TV funkciókkal felvértezett lézer fényforrású frontvetítő rendszere 56 centiről vetíti a 254 cm (100 inch) átlójú képet egy speciális fekete vetítőfelületre.
Nagy érdeklődés kíséri az LG frontvetítő rendszerét, amely egyszerűen installálható és lámpa helyett egy lézer alapú megvilágítási rendszert alkalmaz.

LG_lézer_TV.jpeg
Az LG HECTO lézer TV vetítőegysége a Texas Instruments egychipes DLP technológiájával hozza létre a 1080p (Full HD) felbontású képet, méghozzá a szokásos projektoroknál sokkal kisebb távolságból. Az akár a padlón, akár a plafonon elhelyezett vetítőegység egy speciális prizmával és lencserendszerrel mindössze 56 centiméterről állít elő 254 cm (100 inch) átlójú képet.


Az LG HECTO lézer TV komplett rendszerként egy 254 cm (100 inch) vetítőfelülettel együtt kerül értékesítésre, ami a gyártó vékony keretű CINEMA SCREEN designját követi, de – ami ennél fontosabb – a szokásos vetítővásznaktól eltérően nem fehér, hanem fekete a felszíne. A gyártó azt ígéri, hogy az erre vetített kép a plazma TV-khez hasonló magas kontrasztú, élénk és éles lesz még világos környezetben is. Specifikációként egyedül a 10.000.000:1 dinamikus kontrasztarány szerepel a kiadott sajtóanyagban fényerő vagy felületi fényesség adat nélkül, de feltehető, hogy a lézer magas fényintenzitást produkál. Az LG állítása szerint a lézer megvilágító rendszer élettartama 25.000 óra, ami nagyjából ötszöröse a hagyományos vetítők higanygőz lámpájának élettartamának.

A vetítőegység tartalmaz egy beépített digitális TV tunert és két 10W-os hangsugárzót, ami virtuális térhangzás előállítására képes. Az egységen három HDMI bemenet, egy optikai digitális audiokimenet és RS-232 interfész is van a házi-mozi rendszerbe integráláshoz.

A HECTO lézer TV támogatja a gyártó Smart TV platformját, így a beépített Wi-Fi kapcsolaton keresztül tartalmak és alkalmazások érhetőek el különböző online szolgáltatóktól, mint a Netflix és a YouTube, valamint a Smart World app store-ról. Az egység az LG legújabb Magic Remote távirányítójával vezérelhető. A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy saját képeit, videóit és zenéit is kezelje USB porton vagy az LG Cloud felhő alapú tárolójáról. A platform csatlakozási lehetőséget nyújt a kompatibilis okostelefonok, laptopok tárolóeszközök és az internet tartalmainak elérésére is. A beépített WiDi és Wi-Fi direct (Miracast) funkciókkal is mód van vezeték-nélküli tartalommegosztásra bármely kompatibilis készülékről.

Frissítés:

A CES 2013 kiállításon látható LG HECTO lézer TV képe a beszámolók szerint meggyőző, bár a környezeti megvilágítás továbbra is hatással van a vetített kép dinamikájára.


A fenti kép a valóságot némileg szépíti. Az viszont biztató, hogy a készülék szállítása Koreában már ebben a hónapban megkezdődik, az Egyesült Államokban márciustól, és más piacokon is rövidesen kapható lesz.

Kapcsolódó link:

LG: megújult a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító
LG PA70G, PB60G: új LED fényforrású HD vetítők
LG: új CINEMA 3D vetítőváltozatok
Exit mobile version