LG HECTO lézer TV: frontvetítővel és fekete vetítővászonnal (Frissítve)

1. Oldal

Az LG digitális TV vevő és okos TV funkciókkal felvértezett lézer fényforrású frontvetítő rendszere 56 centiről vetíti a 254 cm (100 inch) átlójú képet egy speciális fekete vetítőfelületre.
Nagy érdeklődés kíséri az LG frontvetítő rendszerét, amely egyszerűen installálható és lámpa helyett egy lézer alapú megvilágítási rendszert alkalmaz.

LG_lézer_TV.jpeg
Az LG HECTO lézer TV vetítőegysége a Texas Instruments egychipes DLP technológiájával hozza létre a 1080p (Full HD) felbontású képet, méghozzá a szokásos projektoroknál sokkal kisebb távolságból. Az akár a padlón, akár a plafonon elhelyezett vetítőegység egy speciális prizmával és lencserendszerrel mindössze 56 centiméterről állít elő 254 cm (100 inch) átlójú képet.

LG_lézerTV_képerenyő.jpeg
Az LG HECTO lézer TV komplett rendszerként egy 254 cm (100 inch) vetítőfelülettel együtt kerül értékesítésre, ami a gyártó vékony keretű CINEMA SCREEN designját követi, de – ami ennél fontosabb – a szokásos vetítővásznaktól eltérően nem fehér, hanem fekete a felszíne. A gyártó azt ígéri, hogy az erre vetített kép a plazma TV-khez hasonló magas kontrasztú, élénk és éles lesz még világos környezetben is. Specifikációként egyedül a 10.000.000:1 dinamikus kontrasztarány szerepel a kiadott sajtóanyagban fényerő vagy felületi fényesség adat nélkül, de feltehető, hogy a lézer magas fényintenzitást produkál. Az LG állítása szerint a lézer megvilágító rendszer élettartama 25.000 óra, ami nagyjából ötszöröse a hagyományos vetítők higanygőz lámpájának élettartamának.

A vetítőegység tartalmaz egy beépített digitális TV tunert és két 10W-os hangsugárzót, ami virtuális térhangzás előállítására képes. Az egységen három HDMI bemenet, egy optikai digitális audiokimenet és RS-232 interfész is van a házi-mozi rendszerbe integráláshoz.

A HECTO lézer TV támogatja a gyártó Smart TV platformját, így a beépített Wi-Fi kapcsolaton keresztül tartalmak és alkalmazások érhetőek el különböző online szolgáltatóktól, mint a Netflix és a YouTube, valamint a Smart World app store-ról. Az egység az LG legújabb Magic Remote távirányítójával vezérelhető. A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy saját képeit, videóit és zenéit is kezelje USB porton vagy az LG Cloud felhő alapú tárolójáról. A platform csatlakozási lehetőséget nyújt a kompatibilis okostelefonok, laptopok tárolóeszközök és az internet tartalmainak elérésére is. A beépített WiDi és Wi-Fi direct (Miracast) funkciókkal is mód van vezeték-nélküli tartalommegosztásra bármely kompatibilis készülékről.

Frissítés:

A CES 2013 kiállításon látható LG HECTO lézer TV képe a beszámolók szerint meggyőző, bár a környezeti megvilágítás továbbra is hatással van a vetített kép dinamikájára.

LG_HECO_lézer_TV.jpg
A fenti kép a valóságot némileg szépíti. Az viszont biztató, hogy a készülék szállítása Koreában már ebben a hónapban megkezdődik, az Egyesült Államokban márciustól, és más piacokon is rövidesen kapható lesz.

Kapcsolódó link:

LG: megújult a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító
LG PA70G, PB60G: új LED fényforrású HD vetítők
LG: új CINEMA 3D vetítőváltozatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .