LG: új CINEMA 3D vetítőváltozatok

1. Oldal

Az új LG CF3DAT és CF3DAA vetítők akár 5 méter átlójú teljes HD 3D képet képesek előállítani és 3D-re konvertáló funkciót is építenek beléjük.
A már 2010. óta kapható CF3D, ami az LG idei IFA kiállításán is szerepelt mindezidáig az egyetlen házi-mozi célra is használható 3D projektor, amely a bal- illetve jobbszemnek szánt képeket nem szekvenciálisan egymásután, hanem eltérő polarizáltsággal vetíti két LCOS technológiájú optikai motorral, de egy lencsén keresztül. Ez a mozikban megszokottakhoz leginkább hasonlító 3D vetítési eljárás azt eredményezi, hogy a fény polarizáltságát megtartó ezüstvászonról visszaverődő sztereoszkópikus kép egyszerű és olcsó passzív polarizált 3D szemüvegen keresztül élvezhető.

LG_CF3DAT.jpg
Az új vetítőváltozatok Koreában CF3DAT, a világpiacon CF3DAA típusszámmal kerülnek forgalomba. Annyi tudható az új CINEMA 3D vetítőkről, hogy a képek alapján szinte semmiben nem térnek el a CF3D modelltől, és ahhoz hasonlóan teljes 1920×1080 pixel felbontást valamint 3D üzemmódban 1.250 ANSI lumen fényáramot állítanak elő. Újdonság, hogy az új változatok a 2D tartalmakat 3D-re konvertáló funkciót is kapnak.

A megjelent sajtóközlemény a részleteket nem taglalva azt mondja: „a CF3DAT/CF3DAA a Film Patterned Retarder (FPR), azaz filmtípusú mintázott gát technológiát alkalmazza”, vagyis ugyanazt, amit az LG CINEMA 3D TV-kben.

A CF3DAA valamikor 2012 első felében kerül piacra.

Kapcsolódó linkek:

IFA 2011: az LG teljes körű új 3D termékpalettát vonultat fel
LG: már idehaza is kaphatóak a CINEMA 3D TV-k
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia
LG termékújdonságok a CES 2010-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .