Wi-Fi Miracast: multimédia megosztó készülékek új minősítése

1. Oldal

A Wi-Fi Alliance idén induló új programjában a „Wi-Fi CERTIFIED Miracast” minősítés tévékészülékek, set-top box-ok, okostelefonok, táblagépek és laptopok audiovizuális tartalomtovábbító képességét igazolja.


WiFi_Alliance_200px.jpg
A Wi-Fi Alliance által bejelentett tanúsítási program képmegjelenítési alkalmazásokat támogató Wi-Fi készülékeket minősít majd, és a követelményeknek megfelelő termékek új tanúsító védjegye lesz a „Wi-Fi CERTIFIED Miracast”.

A Wi-Fi CERTIFIED Miracast készülékek Wi-Fi kapcsolatot igénybe véve audió és videó tartalmakat továbbítanak egyik készülékről a másikra, kábelek vagy egy meglévő Wi-Fi hálózatra csatlakozás nélkül. Vagyis ezek a készülékek közvetlen kapcsolódnak egymáshoz, hogy például videót lehessen megnézni egy okostelefonról egy nagyképernyős TV-n, vagy egy laptop képernyőjét a konferenciaterem projektorán lehessen megjeleníteni.

Az új minősítési program a Wi-Fi Direct és olyan funkciók keveréke, mint amiket az Intel Wireless Display (WiDi) kínál, mely utóbbi nem igazán nyert teret.

A „Wi-Fi CERTIFIED Miracast” tanúsító védjegyet viselő termékek a Wi-Fi Alliance Wi-Fi Display specifikációt implementálják majd, amit csak augusztusban tesznek közzé.

Kapcsolódó link:

Intel: új Core CPU-k HD filmletöltés és Blu-ray 3D támogatással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .