HaziMozi

MinDig TV: jó ütemben halad a digitális átállás

1. Oldal

Az Antenna Hungária MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást már több mint 350 ezer háztartás használja, a MinDig TV Extra előfizetői száma elérte a százezret, további fejlesztések pedig az analóg lekapcsolás után várhatóak.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság márciusban tette közzé az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolási menetrendjét. Eszerint a folyamat két lépcsőben megy végbe: először 2013. július 31-én Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes vételkörzeteiben, aztán 2013. október 31-én az ország fennmaradó részén (Észak-Magyarországon, Északkelet-Alföldön és Dél-Dunántúlon) szűnik meg az analóg televíziós sugárzás, és helyébe a digitális MinDig TV lép.

MinDigTV_MinDigTV_Extra_Digitalis_Atallas.jpg
Jó ütemben halad a digitális átállás az Antenna Hungária (AH) digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásait tekintve. A díjmentes MinDig TV szolgáltatást már több mint 350 ezer háztartás használja, a két csatornacsomagot kínáló MinDig TV Extra előfizetőinek száma pedig elérte a százezret. Ezzel a három éve elindított MinDig TV Extra a hazai fizetős televíziós szolgáltatók közül az ötödik helyre lép előre. A MinDig TV Extra szolgáltatás kitűnő ár-érték aránya, kiváló kép- és hangminőségé és a gondosan válogatott csatornák miatt sikeres. A szolgáltatás szinte bárhol, bármikor elérhető és a megszokott havidíjas előfizetésen túl akár előre fizetett formában az ország több száz viszonteladói pontján megvásárolható.

A 65 adóállomásról sugárzott MinDig TV hét ingyenes digitális tévécsatornája és a MinDig TV Extra Alapcsomagja egy szoba- vagy tetőantennával immáron a lakosság 98%-a számára elérhető. Az elmúlt évek hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a beltéri vételi lehetőségek tovább bővültek, különösen a nagyvárosokban és közvetlen környékükön.

A digitális átállást elősegítendő elindult az AH „Kapcsoljon!” információs kampánya Rózsa György főszereplésével a www.atallas.hu honlapon és az ingyenesen hívható 06-80-90-99-00-ás zöld számon, ahol az érdeklődők részletes információt kaphatnak az átállás folyamatáról és a szükséges tennivalókról.

Az analóg hálózatok lekapcsolási időpontjához közeledve robbanásszerű növekedés várható a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat használók számát illetően. Az AH reményei szerint a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá válhat, ha az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át és így év végére már akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t.

Az analóg lekapcsolást követően további jelentős fejlesztések várhatók. Az AH öt további gerincadóján (Kab-hegy, Szentes, Csávoly, Kiskőrös, Fehérgyarmat) és további 4-5 kisebb adótelephelyén át igyekszik amint lehet országosan elérhetővé tenni a ma még nem mindenhol vehető MinDig TV Extra Családi csomagot. A valamivel hosszabb időt igénylő két további multiplex adóhálózatának kiépítése után növekedhet majd az elérhető TV csatornák száma és újabb szolgáltatásokkal is bővülhet a termékportfólió.

Az AH teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát, és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.

Kapcsolódó linkek:

Teljes lesz a hazai digitális átállás 2013. október 31-étől
Indul az Antenna Hungária új digitális médiaszolgáltatása
MinDig TV: már 83 ezer előfizetővel és 350 ezer háztartásban
Exit mobile version