Indul az Antenna Hungária új digitális médiaszolgáltatása

1. Oldal

Az Antenna Hungária elindította nagykapacitású, internetes tartalomtovábbító hálózatát, Android, iOS, Windows Phone és Windows8 készülékekre ingyenesen letölthető MinDig TV mobil alkalmazása pedig további csatornák élő adásával bővül.
Antenna Hungária_Connectmedia_200px.jpgAz Antenna Hungária (AH) és anyavállalata a TDF egy ideje már fejleszti az audiovizuális tartalmakat igény szerint (on-demand) és különböző eszközökön (multi-screen) elérhetővé tevő nem lineáris digitális médiaterjesztési szolgáltatást. Első lépésként CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózatát indította el 100 Gigabit/sec kapacitással, ami a világ bármely pontjára kiváló minőségű, akár élő videokép és hang eljuttatását elbiztosítja.

A streaming technológia a médiatartalom folyamatos, akadás-mentes lejátszását biztosítja a nyílt interneten. A szolgáltatást az AH magas szintű rendelkezésre állási és biztonsági paraméterekkel nyújtja, mivel a szerverek magyarországi adatközpontokban helyezkednek el és közvetlenül csatlakoznak a társ internetszolgáltatók hálózataihoz, továbbá a Budapesti Adatkicserélő Központhoz (BiX). Ez a műszaki háttér, a földrajzi közelség biztosítja tartalomtovábbítási szolgáltatásunk kiváló minőségét a közép- és kelet-európai régióban. Hogy a végfelhasználók bárhol, bármikor és bármilyen eszközön a lehető legjobb minőségben érhessék el kedvenc tartalmaikat a legmodernebb adaptív streaming technológiát alkalmazzák, ami automatikusan ellenőrzi a felhasználó internetkapcsolatának sávszélességét.

A szolgáltatás a műsorjeleket a kívánt internetes közvetítésnek megfelelő formátumban (encoding, transcoding), és a tartalomtulajdonosok által igényelt tartalomvédelem (Digital Rights Management – DRM) alkalmazásával állítja elő, akár adott földrajzi területre szűkítve. Az Antenna Hungária ConnectMedia márkanéven vezeti be új üzleti digitális médiaszolgáltatását.

Már a tesztüzem során igen sikeres volt a foci EB és az olimpiai játékok kiváló minőségű és stabilitású webes nagyfelbontású és 3D közvetítése, amelyre például az olimpia 17 napja alatt összesen 135 000 néző kapcsolódott rá. A legnézettebb sportesemény a Magyarország-Izland kézilabda-mérkőzés volt, amelyet egyszerre közel 30 000 néző követett az interneten, 35 Gigabit/sec sávszélességet igényelve.

Az AH és az MTVA együttműködésével létrejött elő élő webes közvetítések mellett a közeljövőben a ConnectMedia szolgáltatás további kereskedelmi partnerekkel bővül.

A következő hetekben az Android, iOS, Windows Phone, Windows8 operációs rendszerű készülékekre ingyenesen letölthető Antenna Hungária MinDig TV mobil alkalmazása kibővül a négy közszolgálati televízió- és három rádiócsatorna, valamint az euronews hírcsatorna élő adásaival, amelyek előfizetési díj nélkül lesznek hozzáférhetőek. Az alkalmazás keretében a csatornák megfelelő formátumú előkészítését és menedzsmentjét, valamint saját tartalomtovábbító hálózatán keresztül a programok streamingjét az Antenna Hungária teljes körűen végzi.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: már 83 ezer előfizetővel és 350 ezer háztartásban
Antenna Hungária: sikeres webes olimpiai közvetítő rendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .