MinDig TV: jó ütemben halad a digitális átállás

1. Oldal

Az Antenna Hungária MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást már több mint 350 ezer háztartás használja, a MinDig TV Extra előfizetői száma elérte a százezret, további fejlesztések pedig az analóg lekapcsolás után várhatóak.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság márciusban tette közzé az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolási menetrendjét. Eszerint a folyamat két lépcsőben megy végbe: először 2013. július 31-én Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes vételkörzeteiben, aztán 2013. október 31-én az ország fennmaradó részén (Észak-Magyarországon, Északkelet-Alföldön és Dél-Dunántúlon) szűnik meg az analóg televíziós sugárzás, és helyébe a digitális MinDig TV lép.

MinDigTV_MinDigTV_Extra_Digitalis_Atallas.jpg
Jó ütemben halad a digitális átállás az Antenna Hungária (AH) digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásait tekintve. A díjmentes MinDig TV szolgáltatást már több mint 350 ezer háztartás használja, a két csatornacsomagot kínáló MinDig TV Extra előfizetőinek száma pedig elérte a százezret. Ezzel a három éve elindított MinDig TV Extra a hazai fizetős televíziós szolgáltatók közül az ötödik helyre lép előre. A MinDig TV Extra szolgáltatás kitűnő ár-érték aránya, kiváló kép- és hangminőségé és a gondosan válogatott csatornák miatt sikeres. A szolgáltatás szinte bárhol, bármikor elérhető és a megszokott havidíjas előfizetésen túl akár előre fizetett formában az ország több száz viszonteladói pontján megvásárolható.

A 65 adóállomásról sugárzott MinDig TV hét ingyenes digitális tévécsatornája és a MinDig TV Extra Alapcsomagja egy szoba- vagy tetőantennával immáron a lakosság 98%-a számára elérhető. Az elmúlt évek hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a beltéri vételi lehetőségek tovább bővültek, különösen a nagyvárosokban és közvetlen környékükön.

A digitális átállást elősegítendő elindult az AH „Kapcsoljon!” információs kampánya Rózsa György főszereplésével a www.atallas.hu honlapon és az ingyenesen hívható 06-80-90-99-00-ás zöld számon, ahol az érdeklődők részletes információt kaphatnak az átállás folyamatáról és a szükséges tennivalókról.

Az analóg hálózatok lekapcsolási időpontjához közeledve robbanásszerű növekedés várható a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat használók számát illetően. Az AH reményei szerint a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá válhat, ha az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át és így év végére már akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t.

Az analóg lekapcsolást követően további jelentős fejlesztések várhatók. Az AH öt további gerincadóján (Kab-hegy, Szentes, Csávoly, Kiskőrös, Fehérgyarmat) és további 4-5 kisebb adótelephelyén át igyekszik amint lehet országosan elérhetővé tenni a ma még nem mindenhol vehető MinDig TV Extra Családi csomagot. A valamivel hosszabb időt igénylő két további multiplex adóhálózatának kiépítése után növekedhet majd az elérhető TV csatornák száma és újabb szolgáltatásokkal is bővülhet a termékportfólió.

Az AH teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát, és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.

Kapcsolódó linkek:

Teljes lesz a hazai digitális átállás 2013. október 31-étől
Indul az Antenna Hungária új digitális médiaszolgáltatása
MinDig TV: már 83 ezer előfizetővel és 350 ezer háztartásban

2 hozzászólás “MinDig TV: jó ütemben halad a digitális átállás” bejegyzéshez

  1. Horváth viktor vgyok dámoc rol kérek egy sekicséget és őnők től és meg kőszőnőm nem tutok tévet nézni mert nicsen ijen nekem digitélis áltálás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .