HaziMozi

Panasonic JZ2000: a 2021-es csúcs OLED TV HDMI 2.1 csatlakozással

A Panasonic JZ2000 a gyártó első „AI” processzorával kínál fényesebb OLED panelt, HDMI 2.1 (HFR és VRR) csatlakozást és továbbfejlesztett Dolby Atmos hangzást.


A Panasonic közlése szerint a JZ2000 az első TV, amiben a mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó „HCX Pro AI Processor” működik. A versenytársakhoz hasonlóan a Panasonic is azt állítja, hogy az AI valós időben elemzi a megjelenítendő tartalmat és annak megfelelően állítja be a képet (és a hangot is). Ez a több mint egymillió különféle tartalom gépi betanulására alapuló algoritmus igyekszik a nézők többsége számára kényelmes módon beállítani az ideális kép- és hangminőséget.

A kiadott sajtóanyag magyarázata szerint: „A HCX Pro AI Processor a képet másodpercenként elemezve képes valós időben azonosítani a lejátszott tartalmat. A processzoron belüli AI feldolgozó ezután összehasonlítja a látottakat egy könyvtárba betanított különféle tartalmakkal, annak érdekében, hogy a kép és a hang minőségét automatikusan optimalizálhassa az adott típusú tartalomhoz. Ha például azt érzékeli, hogy focit néz, akkor a képminőséget úgy állítja be, hogy a fű élethűbb legyen, a játékosok valóságosabbak, s közben a hangot is automatikusan állítja, hogy úgy érezze, mintha ott lennél a stadionban.”

A Panasonic JZ2000 a fenti auto AI üzemmód kikapcsolásával persze képes a forrásanyaghoz hű képmegjelenítésre is. A „Hollywood az otthonodhoz” és a „Hollywoodra hangolva” szlogeneket továbbra is használja a márka, mely a japán műszaki és mérnöki tudásból származó technológiai precizitását és Stefan Sonnenfeld szakértelmét ötvözi az OLED csúcs TV-ben, amit a fényelő szakember ügyfélei referenciamonitoraként használ napi munkájában.

A JZ2000 támogatja az összes releváns HDR formátumot, köztük a HDR10, HDR10+, a HLG (és HLG Photo) valamint a Dolby Vision videókat. Ráadásul rendelkezik a Dolby Vision IQ és az idei újdonság HDR10+ Adaptive funkcióval is, melyek a HDR képet a dinamikus metaadatok mellett a szoba megvilágítási körülményeit is figyelembe véve jelenítik meg. Ehhez a TV a beépített fényérzékelőjétől származó információt használja.

Továbbra is támogatott a Filmmaker Mode, amit szintén kiegészít a TV beépített fényérzékelőjének segítségével a képet a környezeti fényszint alapján dinamikusan beállító Intelligent Sensing (intelligens érzékelés) funkció. Ez a nem Dolby Vision vagy HDR10+ műsorforrásokkal is működik.

Miután számos versenytárs TV-in már működik HDMI 2.1 csatlakozás idén végre a Panasonic készülékein is lesz ilyen interfész. A JZ2000 az eARC és az ALLM mellett HDMI 2.1 bemeneten keresztül a HFR (feltehetően 4K/120Hz képsebesség) és a VRR (változó képfrissítési gyakoriság) funkciókat is támogatja.

A Panasonic az új „Game Mode Extreme” részeként jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a JZ2000 az OLED TV-k között az egyik legrövidebb bemeneti késéssel (input lag), rendelkezzen. A cég szerint ezt sikerült is elérniük, mégpedig nem a panelen végrehajtott javításoknak, hanem a nagy teljesítményű processzornak és a gyártó jelentős mérnöki fejlesztéseinek eredményeként.

Az elődeihez hasonlóan a JZ2000 készülékekbe is a „Master HDR OLED Professional Edition” egyedileg kialakított paneleket építik, melyekkel azok magasabb csúcs- és általános fényességet produkálnak, és persze 4K felbontásúak.

A JZ2000 hangrendszere az elődjéből már ismert előre és felfelé irányított hangsugárzók mellett oldalra sugárzókkal is rendelkezik. Ezek és a 360° Soundscape Pro hangtechnikai csomag képes megszólaltatni a Dolby Atmos körülölelő hangélményét.

„A több hangszóró azt jelenti, hogy a JZ2000 jobban adja vissza a hangok irányát, így a nézők még jobban elmerülhetnek a jelenetben. Filmnézés közben átélhetik az igazi mozihangzást, sportközvetítéseknél pedig a stadion lelátóján érezhetik magukat.” A JZ2000 erőteljes és dinamikus hangzást szólaltat meg masszív basszussal. A „Tuned by Technics” hangrendszert a Technics, a Panasonic neves hangtechnikai márkájának mérnökei segítettek kifejleszteni.

A Panasonic a My Home Screen platformjának már 6.0-ás a legújabb verziója. Ennek egyik újdonsága a My Scenery, ami a felhasználónak lehetővé teszi, hogy a képernyőn a hangulatának vagy a napszaknak megfelelő előre feltöltött vagy saját háttérképet vagy videót jelenítsen meg. A platform menürendszerét is továbbfejlesztették, hogy gyorsan lehesse elérni a leggyakrabban használt kép- és hangbeállításokat.

A JZ2000 OLED TV-k kettős Bluetooth kapcsolaton át két különböző Bluetooth eszközre továbbíthat hangot egyidejűleg.

Arról nem tudni, hogy a márka tervezi-e korábbi TV-in a 6.0 verzióra frissítést.

A Panasonic JZ2000 OLED TV főbb jellemzői:
Kép:
  • 140 és 164 cm (55 és 65 hüvelyk) képméret, 4K felbontás
  • Master HDR OLED Professional Edition panel magasabb képfényességgel
  • Új HCX Pro AI processzor a tartalomnak megfelelően automatikus kép- és hangoptimalizálással
  • A hollywoodi kolorista, Stefan Sonnenfeld által hangolt kép
  • Game Mode Extreme a fokozott játékélményhez VRR és HFR támogatással
  • HDMI 2.1 csatlakozás
  • HDR10, HDR10 +, HLG (HLG Photo) és Dolby Vision formátumok
  • Dolby Vision IQ és HDR10+ Adaptive fényviszonyokhoz optimalizálás
  • Filmmaker Mode
  • Intelligent Sensing (intelligens érzékelés) funkció
Hang:
  • Oldalra és felfelé sugárzó Dolby Atmos hangzást megszólaltató hangsugárzók
  • „Tuned by Technics” hangrendszer 360° Soundscape Pro hangcsomaggal
  • Kettős Bluetooth kapcsolaton két külön eszköznek küldött hang
Okos TV és egyéb funkciók:
  • Home Screen 6.0 okos TV platform
  • My Scenery hangulatos képek és videók
  • A CalMAN PatternGen és az AutoCal támogatás
  • A Google Assistant és az Amazon Alexa támogatás

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version