HaziMozi

Projectiondesign: avelio házi-mozi vetítősorozat igényeseknek

1. Oldal

A norvég projektorgyártó DLP technológiájú vetítői végsőkig tökéletes képminőségükről és felbontásukról híresek. Az új avelio high-end házi-mozi projektorsorozat öt modellből áll majd, melyek követik a gyártó ipari formatervezési tradícióit.
Az első három projectiondesign avelio modellt már be is mutatták a müncheni High End kiállításon. A prisma, spectra és optix modellek mindegyike alkalmazza a gyártó „RealColor” nagypontosságú színmenedzselő rendszerét, mely a vetítők kívánt színhőmérsékletének és szürkeskálájának könnyű és egyszerű beállítása mellett azok szállítás előtti pontos gyári felmérését és kalibrálását is jelenti. Az összes vetítő DLP technológiát, 10-bites videojel feldolgozást és egyedileg tervezett optikát alkalmaz. Minden projektort kézzel építenek össze és kalibrálnak a norvégiai Fredrikstad avelio gyárában, biztosítva, hogy azok a lehető legjobb képminőséget nyújtsák.

avielo_spectra.jpg
Az egy képmodulátor chipes avelio spectra teljes 1080p HD felbontású (natív 1920×1080 pixel) vetítő, melynek 950 ANSI lumen fényereje elegendő egy akár 2,8 méter átlójú 16:9-es kép megvetítéséhez is. Az alkalmazott BrilliantColor technológia a hozzá illeszkedő hatszegmenses (RGBCMY) színkerékkel kiváló telítettségű és pontosságú színmegjelenítést ígér a másodlagos (cián, bíbor és sárga) színek esetén is. A vetítő natív optikai kontrasztaránya 5.000:1. Az új FusionPlus VIDI UHP lámpa dinamikus digitális tápegységével stabil fényforrást biztosít annak teljes élettartam során. A spectra a komponens, S-Video és kompozit videojel valamint analóg PC RGBHV bemenetek mellett 1.3a verziójú HDMI és DVI csatlakozókkal is rendelkezik.


Az avelio optix vetítőt az egychipes DLP technológiából kihozható legtökéletesebb kép előállítására tervezték. Ez a modell is teljes 1080p HD felbontású, hat opcionális lencséből lehet kiválasztani hozzá az elhelyezésének és a lehető legjobb képminőségnek megfelelőt. A vetítő akár 4,6 méter átlójú 16:9-es kép vetítésére is alkalmas, köszönhetően a gyártó szabadalmaztatott „DuArch” kettős megvilágítási felépítésének, amely még egy hibás lámpa esetén is azonos minőségű képet biztosít. A lencsék között olyanok is vannak, melyek függőlegesen ±120%-os, vízszintesen ±90%-os képeltolást is lehetővé tesznek. Ebbe a modellbe is beépül a BrilliantColor technológia, és natív optikai kontrasztaránya elérheti a 7.500:1-et.

A belépőszintű egychipes DLP avelio prisma projektor 720p felbontást kínál, és 3,2 méter átlójú 16:9-es kép vetítésére alkalmas. A tervezése során a gyártó arra törekedett, hogy a cég nevéhez fűződő legendás képminőség mellett a készülékház konstrukciójának szilárdságát megtartva az eddigieknél megfizethetőbb vetítőt alkosson.

Két további modell várható még 2008 második felében, melyek a spectra házával azonos házba épülnek, de nagyobb fényerejűek lesznek, hogy akár 5 méteres képátló vetítésére is alkalmasak legyenek.

A termékskála csúcsán az avelio helios áll majd, mely egy egyedileg tervezett 3-chipes DLP felépítésű vetítő lesz. Ez a modell olyan technológiai fejlesztéseket is tartalmaz majd, mint az értékes képdinamika és bitfelbontás veszteséggel nem járó optikailag állítható színtartomány, és első ízben 3-chipes DLP projektorok esetén képtartalomtól függő kimeneti fényszabályzás. Nagyobb, 7-10 méteres képátlójú házi-mozikhoz és megvilágított médiaszobákhoz tervezve a helios kompromisszummentességével emelkedik majd ki versenytársai közül.

Kapcsolódó linkek:

Projectiondesign: M80 a nagyon komoly házi-mozi vetítő
Projectiondesign: Action! M25 a legkisebb 1080p vetítő
Projectiondesign: itt az első 720p vetítő teljes BrilliantColor technológiával
Exit mobile version