Projectiondesign: itt az első 720p vetítő teljes BrilliantColor technológiával

1. Oldal

A Texas Instruments BrilliantColor forradalmi módon dolgozza fel és jeleníti meg a színeket, s ehhez a projectiondesign Action! M20 új színkerekében a vörös, a zöld és a kék mellett már megjelenik a cián, a bíbor és a sárga is.
A projectiondesign és a Texas Instruments (TI) igen szorosan működik együtt a DLP vetítéstechnika fejlesztésében, ezért nem véletlen, hogy a BrilliantColor technológia teljes változata is a kicsi, de igényes Norvég projektorgyártó termékeiben jeleik meg először. A BrilliantColor, mely jelentősen növeli a színtelítettséget és a megjeleníthető színskálát a gyártó szerint, teljesen új dimenzióba helyezi a házi-mozizást, amihez a képet az Action! M20-ba épített 1280x 720 pixel felbontású HD2+ DC3 DMD képmodulátor szolgáltatja.

ACTION! M20_feher_601px.JPG
A tegnap véget ért ISE 2007 kiállításon először bemutatott Action! M20 a díjnyertes Action! model two2873 alapjaira épül. A gyártó magasabb kategóriájú vetítőiben alkalmazott technológiáit felhasználva több mint 4000:1-hez kontrasztarányt, felülmúlhatatlan színreprodukálást, és közel tökéletes képet ígér, rendkívül vonzó áron, ami nem azt jelenti, hogy az Action! M20 olcsó lesz. Ugyancsak a gyártó szerint, ezt a kontrasztarányt szükségtelen további dinamikus fényerőszabályzással növelni tekintve, hogy az köztudottan csak a fehérek elnyomásával és a részletek komoly veszteségével jár.

A standard teljesítménymódban 3000 órás élettartamú 220 Wattos UHP lámpa 500 és 1000 ANSI lumen közé beállítható fényerőt tud előállítani. A zárt optika véd a por és a szennyeződések ellen. Az aszferikus lencseelemek és a kisszórású üveg olyan lencséket eredményez, melyek a finomabb részletek megjelenítésre is kiválóan alkalmasak. A függőlegesen 20-135% közötti képeltolás sokat segít a vetítő elhelyezésében, bár a nagyításátfogás nem túl nagy (a 2,5 méter átlójú képet 4,3 és 5,4 méter közötti távolságból képes megvetíteni).

A gyártó „RealColor” színmenedzselési rendszerének megfelelően az Action! M20 vetítők mindegyike egyedi felmérést és kalibrációt követően kerül le a gyártószalagról. Garantált, hogy mindegyik darab bekapcsoláskor valódi D65 fehéret állít elő. E mellett a „RealColor”-t arra fejlesztették, hogy a teljes dinamikatartományban tökéletesen kövesse a szürkeskálát, s hibátlan legyen a videó színreprodukció.

RGBCMY_szinkerek.JPGAz Action! M20 újdonsága azonban a precíziós RGBCMY BrilliantColor technológiának megfelelő színkerék. A gyártó szerint a vörös, zöld, kék, cián, bíbor és sárga szegmensekből álló színtárcsa tökéletesebb színreprodukciót, nagyobb dinamikát és jobb árnyalati részleteket eredményez, különös hangsúllyal a természetes képeken található színekre. A hétszeres sebességgel forgó színkerék a jelentősen megnövelt képfeldolgozási sebességgel kombinálva minimumra csökkenti a látható képhibákat, főleg a színfelbomlás jelenségét, azaz a szivárvány effektust.

A hódító-szürke, maranelló-kék és gyöngyház-fehér színekben kapható vetítő kicsi és nem feltűnő. Bármely környezetbe illeszkedik, és célszerű mennyezetre szerelni. Az Action! M20 teljesen izolált vázakból épül fel, ami azt jelenti, hogy az összes mozgó és mechanikus alkatrész ütés és rezgéselnyelő viszko-elasztikus gumielemek alkalmazásával el van szigetelve a fő háztól magnézium háztól, mely hűtőfelületként is funkcionál. Az így izolált ház minimálisra – 24dB(A) standard üzemmódban – csökkenti a működési zajt.

Az 1080i/p, 720p, 576i/p, 480i/p valamint analóg és digitális RGB jelekkel is kompatibilis Action! M20 csatlakozói között a HDCP-s DVI-D (DVI és HDMI), komponens (YPbPr, YCbCr), S-Video és kompozit videobemenetek, valamint VGA PC bemenet mellett LAN (TCP/IP), RS232 és USB vezérlőbemeneteket is találunk.

Kapcsolódó linkek:

Projectiondesign: itt az Action! model two vetítőújdonság
Projectiondesign: 1080p felbontású DLP vetítő külső videoprocesszorral

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .