Projectiondesign: avelio házi-mozi vetítősorozat igényeseknek

1. Oldal

A norvég projektorgyártó DLP technológiájú vetítői végsőkig tökéletes képminőségükről és felbontásukról híresek. Az új avelio high-end házi-mozi projektorsorozat öt modellből áll majd, melyek követik a gyártó ipari formatervezési tradícióit.
Az első három projectiondesign avelio modellt már be is mutatták a müncheni High End kiállításon. A prisma, spectra és optix modellek mindegyike alkalmazza a gyártó „RealColor” nagypontosságú színmenedzselő rendszerét, mely a vetítők kívánt színhőmérsékletének és szürkeskálájának könnyű és egyszerű beállítása mellett azok szállítás előtti pontos gyári felmérését és kalibrálását is jelenti. Az összes vetítő DLP technológiát, 10-bites videojel feldolgozást és egyedileg tervezett optikát alkalmaz. Minden projektort kézzel építenek össze és kalibrálnak a norvégiai Fredrikstad avelio gyárában, biztosítva, hogy azok a lehető legjobb képminőséget nyújtsák.

avielo_spectra.jpg
Az egy képmodulátor chipes avelio spectra teljes 1080p HD felbontású (natív 1920×1080 pixel) vetítő, melynek 950 ANSI lumen fényereje elegendő egy akár 2,8 méter átlójú 16:9-es kép megvetítéséhez is. Az alkalmazott BrilliantColor technológia a hozzá illeszkedő hatszegmenses (RGBCMY) színkerékkel kiváló telítettségű és pontosságú színmegjelenítést ígér a másodlagos (cián, bíbor és sárga) színek esetén is. A vetítő natív optikai kontrasztaránya 5.000:1. Az új FusionPlus VIDI UHP lámpa dinamikus digitális tápegységével stabil fényforrást biztosít annak teljes élettartam során. A spectra a komponens, S-Video és kompozit videojel valamint analóg PC RGBHV bemenetek mellett 1.3a verziójú HDMI és DVI csatlakozókkal is rendelkezik.

avielo_optix.jpg
Az avelio optix vetítőt az egychipes DLP technológiából kihozható legtökéletesebb kép előállítására tervezték. Ez a modell is teljes 1080p HD felbontású, hat opcionális lencséből lehet kiválasztani hozzá az elhelyezésének és a lehető legjobb képminőségnek megfelelőt. A vetítő akár 4,6 méter átlójú 16:9-es kép vetítésére is alkalmas, köszönhetően a gyártó szabadalmaztatott „DuArch” kettős megvilágítási felépítésének, amely még egy hibás lámpa esetén is azonos minőségű képet biztosít. A lencsék között olyanok is vannak, melyek függőlegesen ±120%-os, vízszintesen ±90%-os képeltolást is lehetővé tesznek. Ebbe a modellbe is beépül a BrilliantColor technológia, és natív optikai kontrasztaránya elérheti a 7.500:1-et.

A belépőszintű egychipes DLP avelio prisma projektor 720p felbontást kínál, és 3,2 méter átlójú 16:9-es kép vetítésére alkalmas. A tervezése során a gyártó arra törekedett, hogy a cég nevéhez fűződő legendás képminőség mellett a készülékház konstrukciójának szilárdságát megtartva az eddigieknél megfizethetőbb vetítőt alkosson.

Két további modell várható még 2008 második felében, melyek a spectra házával azonos házba épülnek, de nagyobb fényerejűek lesznek, hogy akár 5 méteres képátló vetítésére is alkalmasak legyenek.

A termékskála csúcsán az avelio helios áll majd, mely egy egyedileg tervezett 3-chipes DLP felépítésű vetítő lesz. Ez a modell olyan technológiai fejlesztéseket is tartalmaz majd, mint az értékes képdinamika és bitfelbontás veszteséggel nem járó optikailag állítható színtartomány, és első ízben 3-chipes DLP projektorok esetén képtartalomtól függő kimeneti fényszabályzás. Nagyobb, 7-10 méteres képátlójú házi-mozikhoz és megvilágított médiaszobákhoz tervezve a helios kompromisszummentességével emelkedik majd ki versenytársai közül.

Kapcsolódó linkek:

Projectiondesign: M80 a nagyon komoly házi-mozi vetítő
Projectiondesign: Action! M25 a legkisebb 1080p vetítő
Projectiondesign: itt az első 720p vetítő teljes BrilliantColor technológiával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .