HaziMozi

Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről

Az új BRAVIA TV-k jellemzői

Magával ragadó 3D képélmény, az online szórakoztatás világához csatlakozás lehetősége, moziszerű kép, és új egyedi esztétikailag vonzó minimalista Monolit Design a legfőbb jellemzői a 2010-es Sony BRAVIA TV-knek.
A Sony formatervezőit feltehetően a 2001: Űrodüsszeia című regényben és filmben szereplő, galaktikus intelligenciát hordozó monolit ihlette, amikor kiötlötték a 2010-es BRAVIA termékek Monolit Design koncepcióját. A minimalista és funkcionális stílusú készülékek átgondolt részleteikkel, a minőségi anyagokkal, a be- és kikapcsolva is látványos sík képernyőfelülettel, valamint a modern alacsony bútorra helyezett TV-re ideális rálátást biztosító 6 fokos hátradönthetőséggel az élettérbe való tökéletes illeszkedést szolgálják.

Sony_Monolit_Desing.jpg
A Monolit Design koncepció a BRAVIA TV-k mellett a Sony 2010-es Blu-ray Disc lejátszóira és házi-mozi rendszereire is kiterjed.

Elérkezett az IPTV (Internet Protocol Television) kora, és az új BRAVIA TV-k közül is számos modell – mint az NX800 is – akár Wi-Fi-n át is csatlakozhat az internetre tartalmak és szolgáltatások eléréséhez. A BRAVIA Internet Video lehetőséget ad arra, hogy az Európában is egyre népszerűbb „Cath-up” TV szolgáltatások jóvoltából olyan TV műsorokat nézhessünk meg, amikről lemaradtunk. Rengeteg ingyenes és online kölcsönözhető videó található az olyan megosztó weboldalakon, mint a YouTube, a Dailymotion és sok más. Már nincs szükség PC-re, a videók és más szolgáltatások gyorsan elérhetőek a tartalmat közvetlenül a TV teljes képernyőjén megjelenítve.

Más online szolgáltatások az ügyes képernyőn megjelenő „widget”-ek, amelyekkel a Twitter, Flickr, Facebook és más weboldalak érhetőek el. Az online szolgáltatások kategóriákba sorolva a megtalálhatóak a TV XrossMediaBar (XMB) menüjében.

Az új BRAVIA TV-k – mint az LX900 – az elsők között kínálják a Sony teljes HD felbontású 3D technológiáját, ami a gyártó 200Hz-es képfrissítését és a RealD aktív képzáró szemüveg technológiáját együtt használva rendkívül valóságos mélységű és élénk 3D képeket állítanak elő.

A BRAVIA LCD TV-k új felsőkategóriás modelljeiben az egyenletes mozgásmegjelenítést a szokványos TV-k 50Hz-es képfrissítésénél négyszer több képkockát előállító „Motionflow 200Hz PRO” képtöbbszörözés és egy képelmosódást csökkentő eljárás szolgálja. Az igazán moziszerű képhez pedig innovatív háttérvilágítást használnak a készülékekben. A HX900 modellekben ráadásul a jobb színvisszaadású és mélyebb fekete szintű, (nagyobb kontrasztú) kép elérése érdekében speciálisan tervezett képernyőt alkalmaznak optimalizált panelekkel és a legújabb dinamikusan fényerő-szabályozott LED direkt háttérvilágítás technológiával.

Bizonyos új BRAVIA TV-k Blu-ray Disc vagy DVD lejátszót is tartalmaznak, és a digitális TV csatornák vételéhez szükséges hangoló-egységeket (DVB-C, DVB-S/S2, DVB-T/T2) is beépítik.

Az új BRAVIA modellkínálatban intelligens érzékelők és öko-funkciók segítik megkönnyíteni a készülékek használatát, illetve csökkentik a háztartás villanyszámláját. Az LX900 intelligens jelenlét-érzékelője arcfelismerő technológiát használ, hogy megtudja, ki nézi a képernyőt. A rendszer leveszi a kép fényerejét vagy ki is kapcsolja azt, ha senki nem nézi, figyelmezteti a gyerekeket, ha túl közel ülnek a képernyőhöz, vagy annak megfelelően, hogy hol ülünk a szobában, optimalizálja a hang egyensúlyát és a kép beállításait. Az érzékelő még tévénézési szokásainkat is képes felmérni, s ennek megfelelően ajánl műsorokat, amelyeket talán szeretnénk megtekinteni.

A környezeti érzékelő automatikusan észleli a szobában uralkodó fény intenzitását, sőt még színhőmérsékletét is, és a kép ennek megfelelően állítható optimális minőségre, minimális erőfeszítéssel és energiafogyasztással.

Az új BRAVIA kínálata négy sorozata

Magával ragadó 3D képélmény, az online szórakoztatás világához csatlakozás lehetősége, moziszerű kép, és új egyedi esztétikailag vonzó minimalista Monolit Design a legfőbb jellemzői a 2010-es Sony BRAVIA TV-knek.
Az új BRAVIA TV-k teljes kínálata az alábbi négy sorozatból áll össze.

A BRAVIA TV-k csúcsmodelljei alkotják a SIGNATURE sorozatot. Ezek a TV-k egyedi stílusú megjelenésük mellett teljes HD felbontású 3D képélményt és online szolgáltatásokhoz való hozzáférést nyújtanak, továbbá a maximális komfort és használhatóság érdekében olyan ügyes funkciókat, mint az arcészlelő intelligens jelenlét-érzékelést.


A BRAVIA LX900 főbb tulajdonságai:

• Integrált teljes HD 3D képmegjelenítés a mellékelt képzáró szemüvegen át
• Beépített Wi-Fi online tartalmak és szolgáltatások, internet „widget”-ek és DLNA eszközök eléréséhez
• „Motionflow 200Hz PRO” és képelmosódás csökkentés
• Él LED megvilágítás és Monolit Design
• Egyedi „OptiContrast” LCD panel
• Intelligens jelenlét-érzékelés és környezeti fényérzékelés
• Kapható képméretek: 102, 132 és 152cm (40, 52 és 60”)

A CINEMATIC sorozat modelljei a legjobb képminőséget kínálják. Ezek a készülékek az innovatív háttérvilágítás, a korszerű „Motionflow” képfrissítési technológia és a speciálisan tervezett képernyők révén moziszerű képet produkálnak lenyűgöző részletekkel, gazdag színekkel és pompás kontraszttal.


A BRAVIA HX900 főbb tulajdonságai:

• Intelligens dinamikus (szabályozott) teljes LED háttér-világítású LCD képernyő
• „Motionflow 200Hz PRO” és képelmosódást csökkentés
• Egyedi „OptiContrast” LCD panel
• 3D Ready, azaz kész a teljes HD 3D képmegjelenítésre
• Kapható képméretek: 117 és 132cm (46 és 52”)

A CINEMATIC sorozat további modellje: HX800, HX700

A PRESENCE sorozat készülékeit leginkább az elegáns formaterv és az online szórakoztatás világához csatlakozás lehetősége jellemzi.


A BRAVIA NX800 főbb tulajdonságai:

• Monolit Design egyedi stílusban
• Beépített Wi-Fi online tartalmak és szolgáltatások, internet „widget”-ek és DLNA eszközök eléréséhez
• „Motionflow 200Hz” és képelmosódást csökkentés
• „Deep Black” panel és él LED megvilágítás
• Üveg és csiszolt alumínium állvány 6 fok dönthetőssel alacsony bútoron való elhelyezéshez
• Kapható képméretek: 102 és 132cm (40 és 52”)

A PRESENCE sorozat további modelljei: NX700, NX500, NX400

Az ESSENTIAL sorozat modelljei mindenkinek kiváló nagyfelbontású képélményt kínálnak. A korszerű technológiát, kivételes teljesítményt és öko-funkciókat ötvöző TV-k designja stílusos, képminősége kiváló.


A BRAVIA EX700 főbb tulajdonságai:

• Vékony, él LED megvilágítású képernyő, teljes HD felbontású kép
• Wi-Fi kész online tartalmak és szolgáltatások valamint internet „widget”-ek eléréséhez
• Jelenlét-érzékelés és egy sor energiamegtakarító funkció
• BRAVIA ENGINE 3 és „Motionflow 100Hz”
• Kapható képméretek: 81, 102, 117, 132 és 152cm (32, 40, 46, 52 és 60”)

A PRESENCE sorozat további modelljei: EX600, EX500, EX402, EX40B, EX302, BX400, BX300, BX200, BX20D

Kapcsolódó linkek:

RealD technológiát használ a Sony majdani 3D TV-ihez
Sony: a 3D üzleti lehetőségében bízva
A Sharp és a Sony szélesíti LCD TV szövetségét
Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben
Exit mobile version