Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről

Az új BRAVIA TV-k jellemzői

Magával ragadó 3D képélmény, az online szórakoztatás világához csatlakozás lehetősége, moziszerű kép, és új egyedi esztétikailag vonzó minimalista Monolit Design a legfőbb jellemzői a 2010-es Sony BRAVIA TV-knek.
A Sony formatervezőit feltehetően a 2001: Űrodüsszeia című regényben és filmben szereplő, galaktikus intelligenciát hordozó monolit ihlette, amikor kiötlötték a 2010-es BRAVIA termékek Monolit Design koncepcióját. A minimalista és funkcionális stílusú készülékek átgondolt részleteikkel, a minőségi anyagokkal, a be- és kikapcsolva is látványos sík képernyőfelülettel, valamint a modern alacsony bútorra helyezett TV-re ideális rálátást biztosító 6 fokos hátradönthetőséggel az élettérbe való tökéletes illeszkedést szolgálják.

Sony_Monolit_Desing.jpg
A Monolit Design koncepció a BRAVIA TV-k mellett a Sony 2010-es Blu-ray Disc lejátszóira és házi-mozi rendszereire is kiterjed.

Elérkezett az IPTV (Internet Protocol Television) kora, és az új BRAVIA TV-k közül is számos modell – mint az NX800 is – akár Wi-Fi-n át is csatlakozhat az internetre tartalmak és szolgáltatások eléréséhez. A BRAVIA Internet Video lehetőséget ad arra, hogy az Európában is egyre népszerűbb „Cath-up” TV szolgáltatások jóvoltából olyan TV műsorokat nézhessünk meg, amikről lemaradtunk. Rengeteg ingyenes és online kölcsönözhető videó található az olyan megosztó weboldalakon, mint a YouTube, a Dailymotion és sok más. Már nincs szükség PC-re, a videók és más szolgáltatások gyorsan elérhetőek a tartalmat közvetlenül a TV teljes képernyőjén megjelenítve.

Más online szolgáltatások az ügyes képernyőn megjelenő „widget”-ek, amelyekkel a Twitter, Flickr, Facebook és más weboldalak érhetőek el. Az online szolgáltatások kategóriákba sorolva a megtalálhatóak a TV XrossMediaBar (XMB) menüjében.

Az új BRAVIA TV-k – mint az LX900 – az elsők között kínálják a Sony teljes HD felbontású 3D technológiáját, ami a gyártó 200Hz-es képfrissítését és a RealD aktív képzáró szemüveg technológiáját együtt használva rendkívül valóságos mélységű és élénk 3D képeket állítanak elő.

A BRAVIA LCD TV-k új felsőkategóriás modelljeiben az egyenletes mozgásmegjelenítést a szokványos TV-k 50Hz-es képfrissítésénél négyszer több képkockát előállító „Motionflow 200Hz PRO” képtöbbszörözés és egy képelmosódást csökkentő eljárás szolgálja. Az igazán moziszerű képhez pedig innovatív háttérvilágítást használnak a készülékekben. A HX900 modellekben ráadásul a jobb színvisszaadású és mélyebb fekete szintű, (nagyobb kontrasztú) kép elérése érdekében speciálisan tervezett képernyőt alkalmaznak optimalizált panelekkel és a legújabb dinamikusan fényerő-szabályozott LED direkt háttérvilágítás technológiával.

Bizonyos új BRAVIA TV-k Blu-ray Disc vagy DVD lejátszót is tartalmaznak, és a digitális TV csatornák vételéhez szükséges hangoló-egységeket (DVB-C, DVB-S/S2, DVB-T/T2) is beépítik.

Az új BRAVIA modellkínálatban intelligens érzékelők és öko-funkciók segítik megkönnyíteni a készülékek használatát, illetve csökkentik a háztartás villanyszámláját. Az LX900 intelligens jelenlét-érzékelője arcfelismerő technológiát használ, hogy megtudja, ki nézi a képernyőt. A rendszer leveszi a kép fényerejét vagy ki is kapcsolja azt, ha senki nem nézi, figyelmezteti a gyerekeket, ha túl közel ülnek a képernyőhöz, vagy annak megfelelően, hogy hol ülünk a szobában, optimalizálja a hang egyensúlyát és a kép beállításait. Az érzékelő még tévénézési szokásainkat is képes felmérni, s ennek megfelelően ajánl műsorokat, amelyeket talán szeretnénk megtekinteni.

A környezeti érzékelő automatikusan észleli a szobában uralkodó fény intenzitását, sőt még színhőmérsékletét is, és a kép ennek megfelelően állítható optimális minőségre, minimális erőfeszítéssel és energiafogyasztással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .